Gülçin Günaydın - Sırça Fanus - The Bell jar

Tarihler: 24 Ocak 2013 Perşembe ~ 24 Mart 2013 Pazar

Yer: Arte İstanbul Sanat Galerisi

Adres: Kumbaracı Yokuşu Tercüman Çıkmazı No:16/1 34433 Beyoglu İstanbul

Telefon: 0212 292 80 45

Faks: 0212 292 80 46

Web: http://http://www.arteistanbul.com

E Posta: info@arteistanbul.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 24, 2013 ~ Mar 24, 2013

Gülçin Günaydın, 24 Ocak -4 Mart 2013 tarihleri arasında Arte İstanbul Sanat Galerisi'nde "Sırça Fanus" adlı sergisi ile sanatseverlerle bulusuyor. Günaydın'ın İzmir'de kendi atölyesinde son yıllarda yaptığı baskı çalısmalarında düs ve gerçek arasındaki iliskinin kadınsı bir duyarlılıkla ele alınısını görmek mümkün.

Günaydın'ın sanat anlayısı, kadınların çoğunlukla duygusal açıdan kırılganlığının bir yansıması olarak algılanabileceği gibi isleyis tarzını analiz ettiğimizde, hepsinin bir öyküsünün olduğunu bize söylüyor ve karsısında durup kendi öykümüzü düsündürüyor.

Gülçin Günaydın'ın kadınlarının ortak nitelikleri dikkatimizi çekiyor; çünkü kullandığı temalar birbirine benziyor. Kadın duygusallığını karakterlerinde hem iç hem de dıs dünyasından imgelerle bağdastırarak anlatıyor.

İsmini önemli kadın sairlerden biri olan Sylvia Plath'ın gizdökümcülüğünü bariz bir sekilde sergilediği Sırça Fanus romanından alan baskı sergisinde sanatçı, çoğu kadının sır gibi sakladığı sırça fanusunu izleyiciyle bulusturuyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT