Hakan Ada - Düşler Ülkesi II / Dreamland II

Tarihler: 31 Ağustos 2013 Cumartesi ~ 20 Eylül 2013 Cuma

Yer: Galeri Artist Çukurcuma

Adres: Ağa Külhanı Sok. 10/A Çukurcuma Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212.251 91 63

Web: http://http://www.artistcukurcuma.com

E Posta: info@artistcukurcuma.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 31, 2013 ~ Eyl 20, 2013

O’ nun dış dünyayı benzerlik olarak keşfediyor olması hakikatinin gerçeğini oluşturmaktadır. Fotoğraf mantığı kurgu ve proje mantığına refere ederek yeni açılımları da beraberinde getirmiştir.  

                                

Merkez dışında yaşamanın avantajı ya da dez avantajıyla eserler yaşanılan mekâna sıkıca sarılmıştır. Düşler Ülkesi bağlamında üretilen eserler geçmişle bugünün ilişkisi arasında gelgitler göstererek var olurlar. Sanatçının dünyasında kargalar, kartallar, ağaçlar, zebralar, inekler, köpekler, arabalar ve  sorgulanan figürler yer almaktadır. Hayatın çeşitli kesitlerinden alınarak resme  dönüştürülen bu insanlar resimle ve kompozisyonla bir bütünlük sağlamaktadırlar.

 Sanatçının resimlerinde Gerçeklik ile gerçeküstü kavramlar arasında hassas bir denge vardır. Gerçeküstü bağlamda yeni bir dil oluşturulmuştur.

ADA’nın  gözü yaşadığı dünyanın kaotik, bunalımlı dünyasından kendisini sıyırarak, düşler dünyasına hareket eder. Gözün buradaki mecrası hayalle buluşmak, yaşamak ve iz bırakmaktır.

                                           

Geri dönüşünde “Göz” birikimiyle hayalini dışa vurur ve tablolarındaki mecra kendisini resim olarak izleyenle buluşturur.

                       

İzlerken izleyene referans veren Sanatçı yaşadığı dünyanın eksikliklerini, eklentilerini ayırt ederek, mesele olarak problematiğini tuval üzerinde boşluklarla ve zeminle dans ederek ortaya çıkarır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT