Hasan Pehlevan - Ev / Home

Tarihler: 21 Ekim 2014 Salı ~ 15 Kasım 2014 Cumartesi

Yer: Galeri Merkur

Adres: Mim Kemal Öke Cad. Erenler Apt. No: 12 D: 2 Nişantaşı Şişli İstanbul

Telefon: 0212 231 69 87

Faks: 0212 225 37 37

Web: http://http://www.galerimerkur.com

E Posta: galeri@galerimerkur.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 21, 2014 ~ Kas 15, 2014

Hasan Pehlevan “EV / HOME” adını verdiği sergisini 21 Ekim Salı günü 18.00 – 20.00 saatleri arasında MERKUR’de açacak.

“EV” insanın dünyası, aynı zamanda dogˆa ile olan bagˆının ne kadar koptuğunu da go¨steren bir simgedir. I·nsanın makro bir evrenden mikro bir evren olan “EV” ic¸ine yerles¸me su¨reci aynı zamanda dogˆayı yeniden bir s¸ekillendirme deneyimidir. “EV” dogˆanın bir yanılsamasıdır, tavandan odaya yansıyan yapay ıs¸ık, duvarların rengi, u¨zerinde yas¸adıgˆı halı, beslendigˆi mutfak onun ic¸in dogˆanın ta kendisidir.

Sanat, dogˆadan kopmayı bas¸ardıgˆı oranda bir gerc¸ekligˆe do¨nu¨s¸u¨r. “EV” ile o¨zdes¸les¸en Oz bu¨yu¨cu¨su¨nde Dorothy'nin, ic¸inde yas¸adıgˆı du¨nyanın gerc¸ekliklerinden kurtulma c¸abası onun bu¨yu¨lu¨, renkli bir du¨nyaya uyanmasına yol ac¸ar. Uyandıgˆı du¨nya bir tanrı tarafından degˆil de, Dorothy’nin istemleri dogˆrultusunda s¸ekillenmektedir.

Renkler ru¨ya ve gerc¸eklikler du¨nyasından kurtulmanın imgesidir. “EV” imgesi u¨zerinden hareketle imajlar u¨reten Hasan Pehlevan adeta du¨nyayı tekrardan renklendirmekte ve renkler ile yas¸am arasında tekrardan bir bagˆ kurmaya c¸alıs¸maktadır. Gu¨nlu¨k hayatta rastlanılan birc¸ok nesneyi go¨zlemler ve bu bagˆlamlarda is¸ler u¨retmektedir. Onun ic¸in zemine serili halı motifi dogˆanın tu¨m renklerini barındıran bir dogˆa harikası, sokak lambasından yansıyan ıs¸ık tayfları evrenin tu¨m gizemlerini sunan bir kaynak, kapısını araladıgˆı gardıroptan go¨ru¨nen elbise desenleri adeta u¨zerinde go¨kkus¸agˆı parlayan bir c¸agˆlayana do¨nu¨s¸mu¨s¸tu¨r.

Yas¸anmıs¸lıklar u¨zerinden yola c¸ıkan sanatc¸ı 3. kis¸isel sergisini gec¸mis¸ ve gelecek u¨zerinden okumalar yaparak gerc¸ekles¸tirmis¸tir. Bireyin kendi ile o¨zdes¸les¸tirdigˆi form, bic¸im ve yapılara dikkat c¸ekmeye c¸alıs¸mıs¸tır. Bu metaforlas¸mıs¸ formlar etkin bir s¸ekilde dil kullanımının yanı sıra go¨rsel anlatımı da o¨n plana c¸ıkarmakta. Sanatc¸ı, kendi etrafında bulunan ama fark edilmeyen ve yok olmaya bırakılmıs¸ formlar u¨zerinden is¸lerini u¨retmektedir.

Daha önceki çalışmalarında c¸izgisel ifade olarak yazı u¨zerine incelemeler yapan ve arkasından opart u¨zerine tez c¸alıs¸malarına devam eden sanatc¸ı bu sefer kars¸ımıza renkli dinamik hareketli kompozisyonlar, ku¨ltu¨r, c¸evre ve ev gibi terimleri ele alarak c¸ıkmakta. Go¨zu¨n go¨rme alanı ic¸erisinde belli bir alanı zoomlama ve dekoplama teknikleri ile detaylar sunmaktadır.”

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT