Haset, Husumet, Rezalet

Tarihler: 24 Ocak 2013 Perşembe ~ 07 Nisan 2013 Pazar

Yer: Arter

Adres: İstiklal Cad. No:211 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 243 37 67

Faks: 0212 292 07 90

Web: http://http://www.arter.org.tr

Paylaş:

1 Yorum:

istanbul.net.tr Oca 24, 2013 ~ Nis 7, 2013

Arter’de 2013 yılının ilk sergisi 24 Ocak’ta açılıyor. Küratörlüğünü Emre Baykal’ın yaptığı “Haset, Husumet, Rezalet” başlıklı sergide, on iki sanatçının bu sergi için üretilmiş işleri yer alıyor.

Serginin başlığında bir araya getirilen üç kavram, katılan sanatçıların yeni işleri için düşünsel bir süreç başlatırken, toplumsal, kültürel ve siyasi belleğin bugünün içinden bir bakışla sanat diline aktarımı için anahtar kelimeler olarak kullanılıyor. Birbirlerinin öncesi, sonrası, tamamlayıcıları veya sonuçları olarak birlikte anılan bu üçlü, sanatçıların sergiye önerdikleri projelerin temel izleğini oluştururken, cinsiyet politikalarından siyasi ve toplumsal şiddete; sanatsal kariyerizmden medyanın rolüne; “sevgi” “dostluk” ve “dayanışma” gibi olumlu duygu ve kavramlardan “yıkıcı” ve “saldırgan” itkilere uzanan, farklı bağlamlar içinde araştırılıyor.

Sergide yer alacak sanatçılar: Selim Birsel, Hera Büyüktaşçıyan, Canan, Aslı Çavuşoğlu, Merve Ertufan & Johanna Adebäck, Nilbar Güreş, Berat Işık, Şener Özmen, Yusuf Sevinçli, Erdem Taşdelen, Hale Tenger ve Mahir Yavuz.

24 Ocak Perşembe günü izleyiciye açılacak olan “Haset, Husumet, Rezalet” Arter’in dört sergi katına yayılacak. Sergi için iki ayrı kitap yayımlanacak. Arter’in diğer sergilerinde olduğu gibi bu sergiye de sanatçı konuşmaları eşlik edecek.

“Haset Husumet Rezalet”, Arter’in yeni üretimlere destek verme ve bu üretimleri sergileyecek bir platform oluşturma misyonuna uygun olarak gerçekleştirdiği ikinci “yeni üretimler” sergisi olacak. Arter’in “yeni üretimler” sergilerinin ilki “İkinci Sergi” başlığıyla Kasım 2010 – Mart 2011 tarihleri arasında gerçekleşmişti.

“Haset, Husumet, Rezalet” Arter’de 7 Nisan Pazar gününe kadar devam edecek.

Arter’in açık olduğu gün ve saatler:
Salı–Perşembe 11:00–19:00
Cuma, Cumartesi ve Pazar 12:00–20:00
Mekân Pazartesi günleri kapalı.

Arter sergilerine giriş ücretsizdir.

www.Arter.org.tr

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Giristeki ılk sergi, tekniği ile negatifin ilk zamanlarına bizi götürüp negatif görüntünün çarpıcı zıtlığı ile dikkat çekerken, karelerdeki kişi ve olayları çıkarmaya çalışırken uzun uzun hikayenin içinde kalıyorsunuz. Fotoğrafın bu sunumu, karede ön plana çıkan yüzler yerine gösterilen olaya ve mesaja odaklıyor izleyeni.
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT