Hayal İncedoğan - Wild is The Wind / Rüzgar Yabanidir

Tarihler: 07 Mart 2012 Çarşamba ~ 27 Mayıs 2012 Pazar

Yer: Amerikan Hastanesi Operation Room

Adres: Güzelbahçe Sok. No.20 Nişantaşı İstanbul İstanbul

Telefon: 444 37 77

Paylaş:

1 Yorum:

istanbul.net.tr Mar 7, 2012 ~ May 27, 2012

Amerikan Hastanesi Sanat Galerisi “Operation Room”, 7 Nisan–27 Mayıs 2012 tarihleri arasında, Hayal İncedoğan’ın ilk kişisel sergisi “Wild is the Wind / Rüzgar Yabanidir” adlı sergisine ev sahipliği yapıyor. İsmini ve esinini, 1957 tarihli “Wild is the Wind” adlı şarkıdan ve şarkının David Bowie ve Nina Simone yorumlarından alan sergi, pazar günleri hariç 10:00-19:00 saatleri arasında gezilebilecek.

Hayal İncedoğan, bugüne kadar ağırlıklı olarak tuval resmi olmak üzere, fotoğraf, enstalasyon ve yeni medya gibi farklı alanlarda çalışmalar gerçekleştirmiştir. İlk dönem işleri çektiği fotoğraflardaki form ve biçimleri soyutlayarak, motifin güncel yorumları üzerinde deneysel bir dille gelişen non-figüratif çalışmalarla ilerlerken, güncel işleri çoğunlukla büyük ölçekli ve atmosferik tuval resimlerinin yanı sıra farklı malzeme ve teknikleri kullanarak ürettiği karışık teknik -mixed media- çalışmalar olarak ön plana çıkıyor.

Sergi, ismini ve esinini 1957 tarihli “Wild is the Wind” adlı şarkıdan ve şarkının David Bowie ve Nina Simone yorumlarından alıyor. Sergideki çalışmalar, şarkının içine sürüklediği karanlığa, umutsuzluk ve melankoliye eşlik edip, aşkla öldüren, uyuşturan ama bir o kadar da başkaldıran bir ruh halinin korkusuzca peşinden gitmeyi öneriyor.

“Wild is the Wind / Rüzgar Yabanidir” başlıklı sergi Hayal İncedoğan’ın son bir yıl içindeki üretimlerini bir araya getiriyor. Bu sergiyle, duygunun forma nasıl dönüşebileceği üzerine bir araştırmayla gelişen, yeni bir tavır ve teknikle çalışan sanatçı, karşıt duygu durumlarının insan üzerinde bıraktığı izler ve dönüşümler üzerine yoğunlaşıyor. Sergi izleyiciyi, müzik sinema ve edebiyat gibi farklı üretim alanlarından da beslenen tuval resimlerinin yanı sıra enstalasyon ve video çalışmalarının da yer aldığı bir kurguyla karşılıyor. Ayrıca İncedoğan bu sergiyle, günümüz sanatı içinde kolektif ruhun oluşturduğu eklektik detay ve motiflerin kişisel ifade ve yorumlarını gerçekleştirmesiyle, resminin biçimsel sınırlarını zorluyor.

Sergi kapsamında, Fatoş Üstek ve Didem Yazıcı’nın sanatçı ve sergiyle ilgili metinleri ile sanatçının bugüne kadar ürettiği çalışmalardan örneklerin yer aldığı bir katalog yayımlanıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Çok güzel bir sergi görülmeli gidilmeli...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT