Hayal ve Hakikat

Tarihler: 16 Eylül 2011 Cuma ~ 22 Ocak 2012 Pazar

Yer: İstanbul Modern

Adres: Meclis-i Mebusan Cad. Liman İşletmeleri Sahası Antrepo No:4 Karaköy İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 334 73 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 16, 2011 ~ Oca 22, 2012

İstanbul Modern, yeni sergisi “Hayal ve Hakikat” ile Türkiye’den modern ve çağdaş kadın sanatçıların çalışmalarını bir araya getiriyor.

Kadın sanatçıların yüz yılı aşkındır süren üretimlerini merkez alan sergi, sanatçıların sanat tarihindeki öncü konumlarını anımsatırken, Türkiye’nin sosyo-kültürel dinamikleriyle olan hesaplaşmalarını ve özellikle çağdaş sanattaki eleştirel pozisyonlarını görünür kılmayı hedefliyor.

16 Eylül 2011- 22 Ocak 2012 tarihleri arasında gerçekleşecek olan sergi, Türkiye’nin toplumsal ve kültürel tarihine kadın sanatçıların üretimleri üzerinden yeni bir bakış getiriyor.

Küratörler Fatmagül Berktay, Levent Çalıkoğlu, Zeynep İnankur ve Burcu Pelvanoğlu’nun oluşturduğu, resimden videoya çeşitli sanat disiplinlerini içeren seçkide 74 sanatçı yer alıyor.

Sergi, ismini ilk Türk kadın romancı Fatma Aliye’nin Ahmet Mithat ile birlikte yazdığı 1891 tarihli “Hayal ve Hakikat” romanından alıyor. Sanatçıların hayal ve hakikat ile kurdukları ilişkinin ve hayallerini hakikate nasıl dönüştürdüklerinin izini süren sergi, bugünkü çağdaş dünyada görülen ve görülmeyen gerçeklik katmanlarına işaret ediyor.

Sergide yer alan sanatçıların, sergi küratörlerinin, İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı ve sergi sponsoru Eczacıbaşı Topluluğu’nun CEO’su Dr. Erdal Karamercan’ın katılacakları “Hayal ve Hakikat” sergisinin basın toplantısında sizi de aramızda görmekten mutluluk duyacağız.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT