Hayalet – La Fantôme Sergisi

Tarihler: 20 Nisan 2011 Çarşamba ~ 20 Mayıs 2011 Cuma

Yer: Fransız Kültür Merkezi

Adres: Şht. Muhtar Mah. İstiklal Caddesi 8, İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 249 07 76

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 20, 2011 ~ May 20, 2011

Osmanlı Mimarisi’nin son dönemine damgasını vuran Mimar Alexandre Vallaury’nin eserleri, Bircom’un desteğiyle Fransız Kültür Merkezi’nde düzenlenen Hayalet – La Fantôme adlı sergiyle yeniden gün ışığına çıkıyor. 20 Nisan-20 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen sergi için Yazar Enis Batur, mimarın eserlerine dokunduğu parçalı bir yazı da kaleme aldı.

Osmanlı Mimarisi’nin 19. yüzyıl sonu ile 20. yüzyıl başı arasındaki dönemine damgasını vuran Mimar Alexandre Vallaury’nin eserleri, Bircom’un desteğiyle Fransız Kültür Merkezi’nde düzenlenen Hayalet – La Fantôme adlı sergiyle yeniden gün ışığına çıkıyor.

Vallaury’nin eserleri etrafında kurulan sergi, görsel ve dokümanter içeriğinin yanı sıra Yazar Enis Batur’un, aralarında Büyükada Rum Yetimhanesi olarak bilinen devasa ahşap yapının da olduğu, mimarın tasarladığı anıt yapılara sokularak kaleme aldığı parçalı yazısıyla daha da önemli bir hale geliyor. İki farklı çağdan iki farklı ustayı buluşturan sergi, 20 Nisan - 20 Mayıs tarihleri arasında Fransız Kültür Merkezi sergi salonunda görülebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT