Hayatımız Fotoğraf Fotoğraf Günleri Sergisi

Tarihler: 06 Ekim 2011 Perşembe ~ 09 Ekim 2011 Pazar

Yer: Çeşitli Mekanlar

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 6, 2011 ~ Eki 9, 2011

PhotoWorld Fotoğraf Merkezi, “Hayatımız Fotoğraf” konseptiyle geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiği fotoğraf günlerinin bu yıl ikincisini düzenliyor.

6 – 9 Ekim 2011 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlik süresince Recep Dönmez’in sualtı fotoğraflarından oluşan ‘Sessizliğin Rengi’, Muhsin Divan’ın karma fotoğraflarından oluşan ‘Güldeste’ ve Osman Ürper’in ‘Dansa Dair’ sergileri fotoğrafseverlerle buluşurken; Özer Kanburoğlu, Mine Kasapoğlu, Sinan Çakmak, Lara Sayılgan ve Emre Ogan’ın slayt gösterileri ve söyleşileri gerçekleşecek.

Fotoğraf Sergileri

Tarih: 6 Ekim 2011 Perşembe - Saat: 19:00

Osman Ürper’in “Dansa Dair” adlı fotoğraf sergisi, 6 Ekim Perşembe akşamı saat 19:00’da PhotoWorld Fotoğraf Merkezi’nde fotoğrafseverlerle buluşacak. Fotoğraf çalışmalarını sahne sanatları ve dans üzerine odaklaştıran Osman Ürper, 15 yıllık bir süreç içerisinde çoğunluğu Devlet Opera ve Balesi repertuarındaki eserlerden ve farklı çekilmiş fotoğraflardan oluşan sergisinde sahnede akıp giden zamanı adeta durduruyor. Sergideki havada asılı kalmış bedenler, uçuşan renkler ve ışığa yazılmış dramatik anları konu edinen kareler dans sanatının estetiğini ve bedenle can bulan devinimin etkileyiciliğini yansıtırken, izleyiciler aynı zamanda sahne üzerinde sergilenen canlı performanslarda çıplak gözle fark edemeyecekleri enstantanelerle karşılaşıyorlar. Sergi 29 Ekim 2011 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Tarih: 7 Ekim 2011 Cuma - Saat: 19:00

Muhsin Divan’ın “Güldeste” adını verdiği ve sanatçının retrospektif çalışmalarından oluşan sergi ise Caddebostan Kültür Merkezi’nde 7 Ekim Cuma akşamı saat 19:00’da düzenlenecek bir kokteylle açılacak. Sergi 12 Ekim tarihine kadar gezilebilecek.

Tarih: 8 Ekim 2011 Cumartesi - Saat: 10:00

Fotoğraf Sanatçısı ve Öğretim Üyesi Recep Dönmez’in “Sessizliğin Rengi” adlı fotoğraf sergisi Epson ve Sigma sponsorluğunda 8 Ekim Cumartesi günü saat 10:00’dan itibaren fotoğraf severlerin ziyaretine açılacak. Dönmez’in 2002- 2011 yılları arasında Kızıldeniz, Malezya ve Endonezya’da sualtında çekmiş olduğu fotograflarından oluşan bu sergi, sanatçının 16. kişisel sergisi. Recep Dönmez’in bu kareleri, sualtındaki canlıların formları, renkleri, ritimleri ve düzenleri, olağanüstü kadraj, kompozisyon gayreti ve anlamlandırma çabası ile sanki birer resim gibi gözlerimizin önünde yer alıyor, sualtının el değmemiş ve bozulmamış halini bizlere yansıtıyor ve kaybetmekte olduğumuz doğanın güzelliğine dikkat çekiyor. Sergi 16 Ekim 2011 tarihine kadar Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi’nde gezilebilir.

Fotoğraf Gösterileri ve Söyleşiler

Tüm Gösteri, panel, seminer ve söyleşiler PhotoWorld Fotoğraf Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.

Tarih: 8 Ekim 2011 Cumartesi - Saat: 12:30

Mine Kasapoğlu, etkinliğe “Olimpiyatları Fotoğraflamak” adlı gösteri ve söyleşisi ile katılacak. Kasapoğlu 2002'den bu yana yaz, kış bütün olimpiyatlarda fotoğraf çekti. (2002 Salt Lake, 2004 Atina, 2006 Torino, 2008 Beijing, 2010 Vancouver). Sırada 2012 Londra, 2014 Sochi, 2016 Rio ve 2018 Pyeongchang ve de umarız ki 2020 İstanbul var. Olimpiyatları fotoğrafları ile takibinin hikayesini sizlerle paylaşacak.

Tarih: 8 Ekim 2011 Cumartesi - Saat: 14:00

Emre Ogan, Stok fotoğrafçılığı ile ilgili akıllara takılan sorulara yanıtlar verecek ve çekmiş olduğu stok fotoğraflarından örnekler sunacak.

Tarih: 8 Ekim 2011 Cumartesi - Saat: 15:30

Lara Sayılgan, moda fotoğrafçılığı ile ilgili bir gösteri gerçekleştirecek ve ardından moda fotoğrafçılığı ile ilgili püf noktaları hakkında izleyicileri aydınlatıcı keyifli bir sohbet gerçekleştirecek.

Tarih: 9 Ekim 2011 Pazar - Saat: 12:30

Atlas Dergisi Fotoğraf Editörü Sinan Çakmak; Editoryal Fotoğraf üzerine söyleşi gerçekleştirecek ve ardından Lodos fotoğraf gösterisini izleyicilerle paylaşacak. Lodos -İki Kıyı Arasında, Sinan Çakmak’ın Atlas ve çeşitli dergiler için yaptığı çekimlerin rotasını belirleyen uzun soluklu kişisel fotoğraf projesidir. Türkiye’nin iki kıyısının ve bu kıyıların birleştiği/çatıştığı coğrafya ve kültürün ‘Lodos’un ruh haliyle çalışıldığı bu proje 2012’nin sonunda tamamlanmış olacak. Dia gösterisi ve söyleşi, fotoğrafçıların projelerini yönlendirirken kişisel yaklaşımlarını ve anlatım tekniklerini öne çıkarmanın önemi üzerinde yoğunlaşacak.

Tarih: 9 Ekim 2011 Pazar - Saat: 14:00

Wilco Van Herpen’in “Wilco’nun Gözü” adlı fotoğraf gösterisi ve söyleşisinde sanatçının Türkiye’ye geldiği günden bugüne çekmiş olduğu fotoğraflardan örnekler yer alacak.

Tarih: 9 Ekim 2011 Pazar - Saat: 15:30

Kocaeli Üniversitesi Fotoğraf Bölümü Başkanı Prof. Dr. Özer Kanburoğlu’nun gerçekleştireceği “Mimariler” adlı fotoğraf gösterisinde Türkiye coğrafyası üzerinde yer alan çeşitli medeniyetlerin geride bıraktığı mimari eserlerle Cumhuriyet sonrası Türk mimarisinin moderrn örneklerini bir arada izleyebileceksiniz.

Panel ve Seminerler:

Hayatımız Fotoğraf fotoğraf günleri çerçevesinde konusunda uzman fotoğrafçıların katılacağı “Türk Fotoğrafında Yeni Yaklaşımlar (Murat Germen, Orhan Cem Çetin, Prof. Dr. Ahmet Öner Gezgin) – 09 Ekim 2011 Pazar – Saat: 17:00” ve “DSLR Fotoğraf Makinesiyle Video Klip Çekmek (Doç. Dr. Ozan Bilgiseren, Burak Kanbir, Onur Akyol) – 08 Ekim 2011 Cumartesi – Saat: 17:00” adlı 2 panel gerçekleştirilecek. 07 Ekim Cuma günü saat 17:00’da gerçekleştirilecek seminerde ise Adobe Lightroom yazılımının fotoğrafçılara sunduğu avantajlar, RAW işleme, arşivleme, fotoğraf düzenleme gibi konularda detaylı bilgiler aktarılacak.

Etkinlikler, PhotoWorld Fotoğraf Merkezi başta olmak üzere Caddebostan Kültür Merkezi (CKM) ve Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Etkinliklere katılım ücretsiz olacak. Etkinlik saatleri ve günleri, aşağıdaki linkten ve yukarıda adı geçen merkezlerde dağıtılacak etkinlik rehberlerinden takip edilebilecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT