Hilye-İ Resul

Tarihler: 02 Ağustos 2011 Salı ~ 28 Ağustos 2011 Pazar

Yer: Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi

Adres: Batı Mah. İsmetpaşa Cad. No:2 (Migros`un Yanı)Pendik İstanbul İstanbul

Telefon: 0216 483 66 01

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 2, 2011 ~ Ağu 28, 2011

Pendik`te hat sanatının en önemli eserlerinden kabul edilen Hz. Muhammed`in şemalini anlatan "Hilye-i Resul" sergisi açıldı.

Pendik Belediyesinden yapılan açıklamada, hat sanatının en önemli eserlerinden kabul edilen, sanatçı Mehmet Çebi imzalı hilye ve tespihlerin bulunduğu serginin, Ramazan ayının ilk gününde Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi`nde açıldığı belirtildi.

Serginin açılışında konuşan Belediye Başkanı Yusuf Kenan Şahin`in, serginin, 26 gün boyunca Pendik`i şereflendireceğini ve her Pendiklinin bu muazzam sergiyi en az bir kere olsun gelip ziyaret etmesi gerektiğini söylediği kaydedildi.

Sergide, fildişi, mercan, kehribar ve amber gibi değerli taşlardan yapılan tespihlerin de yer aldığı, eserlerin çok ince, zarif ve titiz bir çalışmanın ürünü olduğu ifade edildi.

Açıklamada, sergide yer alan 2`si klasik, 18`i ise yeni formlarla ortaya konan toplamda yirmi adet hilyenin de bulunduğu ve önümüzdeki günlerde Vatikan`da düzenlenecek olan Türk Hat Sanatı Koleksiyonu`nda da yer almasının beklendiği kaydedildi.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT