Hırka-İ Şerif Vakfı Kültür Merkezi’nde 10. Yıl Sergisi

Tarihler: 24 Mayıs 2014 Cumartesi ~ 31 Mayıs 2014 Cumartesi

Yer: Hoca Üveys Camii

Adres: Akşemsettin Mah.Sargüzel Cad. No:111 Fatih İstanbul

Telefon: 0212 491 04 27

Faks: 0212 491 04 18

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 24, 2014 ~ May 31, 2014

Hırka-i Şerif Vakfı Kültür Merkezi kursiyerlerinin klâsik,modern ve el sanatı dallarında hazırladıkları eserlerden oluşan sergi 24 Mayıs Cumartesi günü açılacak.

Veysel Karâni Hırka-i Şerif Camii Hizmet Vakfı’na bağlı olarak 2005 yılında kurulan Hırka-i Şerif Vakfı Kültür Merkezi; Klâsik Türk-İslâm sanatları, modern sanatlar, el sanatları, müzik ve dil eğitimi ile medeniyetimizin izlerini geçmişten geleceğe aktarma yolunda 10. yılını tamamladı.

2013-2014 eğitim döneminde Tezhip, Hüsn-i Hat, Ebru, Çini, Kaligrafi, Resim, Fotoğraf, Elde Kurdele Nakışı , İğne Oyası,Nikah Şekeri Süslemeciliği , Arapça (Başlangıç- Orta Seviye), Osmanlı Türkçesi (Başlangıç ve İleri Seviye), Kuran-ı Kerim Öğrenme - Ritim ve Ney olmak üzere 17 branşta, 24 gruba eğitim verildi. Bazı derslerin İSMEK işbirliği ile açıldığı kültür merkezinde ortalama 500 öğrenci eğitim aldı. Hüsn-i Hatta Ali Rıza Özcan, Ebruda Şeyda Özden, Çinide Levent Kum, Kaligrafide Etem Çalışkan ders veren hocalar arasında.

Kültür merkezinde kursiyerler; sahne, görsel, teknik destek, fotoğrafçılıkta “karanlık oda”, çini ve seramik eğitimlerinde sırlama ve fırınlama atölyeleri ile aldıkları eğitimi baştan sona uygulama imkânı buluyorlar. Başarı gösteren kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı sertifikaları veriliyor.

Program Akışı: Saat 14.00’te protokol konuşmalarıyla başlayacak olan açılış programında neyzen Fatih Oral ve kursiyerleri tarafından kısa bir ney dinletisi sunulacak. Davetlilere verilecek kokteylle birlikte sergi açılışı gerçekleştirilecek.

Sergi 31 Mayıs 2014 tarihine kadar 10:00- 18:00 saatleri arasında gezilebilecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT