Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzes

Tarihler: 30 Haziran 2017 Cuma ~ 30 Haziran 2017 Cuma 30 Haziran 2017 18:00

Yer: Akasya Kültür Sanat

Ücret: - Tam 25.50 TL Öğrenci 17.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Akasya, 3. Kat :Kültür, Sanat ve Sinema Katı / Acıbadem Üsküdar İstanbul

Web: http://www.akasyakultursanat.com/

E Posta: info@akasyakultursanat.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 30, 2017 ~ Haz 30, 2017
Hisart Sergisi, 1 Ocak – 30 Haziran 2017 tarihleri arasında, Anadolu Yakası’nda ilk defa AKS – Akasya Kültür Sanat’ta yer alacak.

Dünyadaki ilk ve tek canlı tarih ve diorama sergisi Hisart, dünya tarihi içinde yaşanan ve 21. yüzyılın toplumsal düzenini belirleyen en önemli olayların canlandırıldığı eşsiz bir sergidir. Tarih efsaneleri ve kahramanlarıyla bu sergide yaşıyor. 

30 yılın detaylarla yoğrulan emeği, onbinlerce kilometre katedilerek toplanan binlerce eser, tek tek araştırılarak oluşan yüzlerce hikâye içinde, diorama sanatçısı Nejat Çuhadaroğlu ile ekibi tarafından özenle çalışılarak oluşturulan dioramalar ve dünyanın başka hiç bir yerinde eşi benzeri olmayan bir sergi anlayışı…

Selçuklu’dan Osmanlı’ya, Kurtuluş Savaşı’ndan 1. ve 2. dünya savaşlarına tarihin en büyük savaşları, fetihleri ve kaderleri değiştiren anlar... Askeri ekipmanlar, orijinal ve orijinaline sadık kalınarak hazırlanan kıyafetler, bayraklar, alem ve sancaklar, kılıçlar, silahlar, madalya ve nişanlar, tablolar, orijinal fotoğraflar, gravürler, gazete kupürleri ve daha binlerce eser… Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi, Roma İmparatorluğu döneminden 1990-1991 Körfez Savaşı’na kadar olan geniş kapsamlı bir süreci destansı bir anlatımla sergilemektedir. Hisart, bahsettiği bir dönemin ruhunu yansıtmayı amaçlayan bir müze olarak varlığını ortaya koymaktadır. Yüz ifadelerinden ellerin duruşuna, kıyafetlerden tüm aksesuarlara müzede var olan atmosfer bire bir gerçeği yansıtmaktadır.

Hisart tarihsel kesitleri yeniden yaratarak ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim vaat etmektedir. Sergi, detaylarla var olan bir tarih sergisidir. Hisart’ta orijial kıyafet ve aksesuarlarla giydirilmiş model ve diorama sayısının fazlalığı, bu sergiyi diğerlerinden ayıran önemli bir özelliktir. Hisart Canlı Tarih ve Diorama Sergisi, içinde tarihin canlandığı ve derinlik kazandığı bir yaklaşıma sahiptir. Hisart’ın konsepti; klişelerden sıyrılarak tüm çarpıcılığıyla tarihi canlandırmak üzerine kurgulanmıştır.

- Ziyaret Saatleri; salı, çarşamba, perşembe, cuma, cumartesi 10.00 – 18.00, pazar: 12.00 -19.00

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT