Horasan - Yüz Her Şeydir

Horasan - Yüz Her Şeydir

Tarihler: 08 Ekim 2016 Cumartesi ~ 19 Kasım 2016 Cumartesi

Yer: Art On İstanbul

Adres: Meşrutiyet Cad. Bilsar Binası No: 90A, Şişhane Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 259 1543

Web: http://www.artonistanbul.com/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 8, 2016 ~ Kas 19, 2016

Art On İstanbul, 8 Ekim – 19 Kasım 2016 tarihleri arasında Horasan’ın “yüzü” merkeze alan çoklu bölünmüş kompozisyonlarının yanında, 20 yıllık üretiminden seçilen 25 parçalık bir portre yerleştirmesinin görüleceği “Yüz Her Şeydir” isimli sergisine yer veriyor.

Horasan’ın kâğıt yüzeyler ve tuval üzerine çalışmalarının bir arada görülebileceği sergide, sanatçı insan duygularının gözlemlenebildiği yüze dair ifadelerin temsilinden hareket ederek bir tema oluşturuyor. Bu bağlamda sanatçının bir araya getirdiği kâğıt işler ve tuval çalışmaları, yüz ifadelerinin merkezde olduğu bir biçimde “anlatılar” oluşturuyor.

Sanatçı için resme başlangıç noktası, çocukluk yıllarından itibaren kendisine poz veren insanların yüzlerini çizdiği kara kalem portrelerdir, yani yüzdür. Horasan, yüz çizerken insanları tanımaya, onları daha derinden anlamaya çalışır. Sanatçının kendi ifadesiyle “yüz çizmek, biraz da dünyayı tanımlamaktır”.

Geleneksel sınırlarının ötesinde bir yaklaşımla “yüz” olgusunu ele alan Horasan’ın çalışmaları, konu nesneleri olan karakterlerden ve onların ifadelerinden ziyade, hem Horasan’ın kendisine, hem de izleyicisine açılan bir pencere olarak düşünülebilir. İnsan yüzünün belirgin, alışılmadık, sembolik ve ifadesel unsurlarını yakalayan ve sunan bir yapıya sahip bu “yüzler”in hiçbiri, direkt olarak belirgin bir figüre referans vermemektedir. Fazlasıyla imgeleme dayalı ve bu haliyle bir yandan kavranması zor; öte yandan tam da bu niteliğiyle yeni ve farklı okumalara açık çalışmaları ile Horasan, ezberlenmiş ve bilindik “suretlere” değil, bir tür duyguların portrelerini çizmeye odaklanmaktadır.

Horasan’ın kompozisyonlarının referans noktası, zaman içinde deftere çizdiği ve yeniden yorumladığı desenlerden oluşur. Bugünden yarına uzanacak üretim yönelimine dair ipuçları da taşıyan “Yüz Her Şeydir” sergisinde Horasan, tanıdık gibi geleni yabancılaştırarak sunmakta, hiç kavranamaz ve tanımlanamaz gibi görüneni ise tam da iyice bakılarak tanıdık hale getirmektedir.

Horasan’ın “Yüz Her Şeydir” sergisi 19 Kasım Cumartesi gününe kadar Art On İstanbul’da görülebilecek.

Ziyaret saatleri: Salı-Cumartesi | 10.00-19.00

Fotoğraf: Kayhan Kaygusuz

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT