Hülya Botasun - Mimesisler II

Hülya Botasun - Mimesisler II

Tarihler: 15 Aralık 2016 Perşembe ~ 07 Ocak 2017 Cumartesi

Yer: Derinlikler Sanat Merkezi

Adres: Hacı Emin Efendi Sok. Şelale Apt. No.72 D.1 Teşvikiye Şişli İstanbul

Telefon: 0212 291 82 55

Web: http://www.derinliklerart.com

E Posta: info@derinliklerart.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 15, 2016 ~ Oca 7, 2017

Hülya Botasun’un ‘’Mimesisler II’’ ismini vermiş olduğu sergisi ile 15 Aralık 2016 – 7 Ocak 2017 tarihleri arasında Teşvikiye’deki Derinlikler Sanat Merkezi’nde…

İlk sergisini 1989’da açan Hülya Botasun, 9. Kişisel sergisi olan “Mimesisler II’’ isimli sergisini 15 Aralık’ta Teşvikiye’deki Derinlikler Sanat Merkezi’nde açıyor.

Hülya Botasun’un 7 Ocak 2017 tarihine kadar görülebilecek sergisinde, insan figürünü andıran ağaç formlarında tuval üzerinde akrilik resimler dikkati çekiyor. Her biri bir insana benzeyen hayvan portreleri, kâğıt işler, akrilik ve suluboya çalışmalar da sergide görülebilecek.

Mimesis, doğa ve insan davranışının sanat ve edebiyatta taklide dayanan temsilidir. Aristoteles, sanatın rolünün ‘’doğanın taklidi‘’ olduğunu ileri sürerken kullanmıştır. Aristoteles, insanda bir taklit (mimesis) yeteneği ve hazzının bulunduğunu sanatçının olayların ve varlıkların özündeki ideali, fikri taklit ettiğini söylemiştir. Sanatçı adeta doğanın eksik bıraktığı şeyleri tamamlar. Sanatçının hayal gücü ve yaratma ilkesi savunulmuştur. Hayal gücü taklitten daha kuvvetlidir. Taklit yapılırken estetikten, estetik hazdan, duygulardan ve hislerden uzak yapılamaz. Mimesis kavramı, Antik Yunan filozoflarıyla başlayıp, Rönesans sanatçılarıyla devam etmiş ve günümüze kadar gelmiştir. Var olanı resim ve diğer sanat dallarıyla gerçeğe farklı düşüncelerle benzetmektir.

Botasun’un ürettiği hayvan resimlerinde, hayvanlar üzerinden mimesisler yapılmıştır. Sanatçı; insanlarda görülen ifade tarzlarını, formlarını, özelliklerini, ruh hallerini, duyguları ve hisleri hayvan portreleri olarak resmetmiştir. İnsanlarda görülebilecek hissiyatı hayvan resimlerine yüklemiştir. Hayvan portrelerini izlerken resimlere insanda var olan ifade tarzlarını ve ruh hallerini düşünerek ve yükleyerek algılamamız gerekir.

1990’da Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun olan Botasun’un, Türkiye ve Yurt dışında pek çok koleksiyonda eserleri bulunmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT