İFSAK’ta belgesel fotoğraf sergisi

Tarihler: 06 Haziran 2009 Cumartesi ~ 19 Haziran 2009 Cuma

Yer: İFSAK

Adres: İstiklal Cad. Ayhan Işık Sok. No:32 / 2 Beyoğlu - İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 292 42 01

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 6, 2009 ~ Haz 19, 2009
İFSAK’ta belgesel fotoğraf sergisi
“Belgesel Fotoğraf Okulu’ndan İlk Belgelemeler: 8 Mart Kadınlar Günü ve 2009 Yerel Seçimleri” temalı fotoğraf sergisi 6 Haziran’da İFSAK’ta açılıyor. 19 Haziran’a kadar izlenebilecek serginin proje danışmanlığını Yücel Tunca üstleniyor.

16 amatör fotoğrafçının çalışmalarından oluşan “Belgesel Fotoğraf Okulu’ndan İlk Belgelemeler: 8 Mart Kadınlar Günü ve 2009 Yerel Seçimleri” sergisi, 6 Haziran Cumartesi günü saat 16.00’da İFSAK’ta açılıyor. Serginin proje danışmanlığını Yücel Tunca üstleniyor.

Sergiye katılan fotoğrafçıların isimleri şöyle: Abdülkerim Tever, Ali Turna, Bülent Başpınar, Ceyda Celepoğlu, Dilara Hançer Sebah, Emin Kurtoğlu, Emre Yunusoğlu, Eray Kıray, Filiz Kumru, Hanife Gümüş, Hüseyin Ovayolu, Pelin Durtaş, Reha Uluhan, Selen Çatalyürekli, Sinan Targay, Umut Aktaylı.

Belgesel Fotoğraf Okulu hakkında Fotoğraf Akademisi’nin kuruluş sürecindeki ilk adım olarak görülen Belgesel Fotoğraf Okulu, Galata Fotoğrafhanesi tarafından, Fotoğraf Vakfı’nın desteği alınarak, 2009 Şubat’ında kuruldu. Mart-Temmuz ayları boyunca, fotoğraf, belgesel fotoğraf ve diğer bilimsel disiplinlere dair seminerlere katılacak 16 kişi, bir yandan grup çalışmalarıyla ortak üretimlere, bir yandan da bireysel yaklaşımlarıyla tekil üretimlerde bulunmaya başladı. İlk pratiklerini, okulun ikinci haftasında, 8 Mart Kadınlar Günü Kadıköy Mitingi’ni küçük gruplarla fotoğraflayarak yapan katılımcılar, peşi sıra 2009 Yerel Seçimleri’ne odaklandılar. Bu çerçevede de grup ve bireysel fotoröportajlar üreten katılımcıların yeni hedefi, uzun soluklu bir fotoröportaj çalışmasıyla, belgesel fotoğraf alanında kapsamlı bir proje gerçekleştirmek.

Hayatı belgesel fotoğraf diliyle anlamak ve anlatmak isteyen, “Zamanda küçük ya da büyük izdüşümler bırakmalı, hayata müdahale etmeliyim” diyen belgesel fotoğrafçılar, bu yolun başlangıcında olan ama fotoğraf tekniğine hâkim amatörler, okulun Ekim 2009 tarihinde başlayacak ikinci dönemine başvuruda bulunabilirler (www.fotografakademisi.org).

Yücel Tunca kimdir?
1966 doğumlu olan Yücel Tunca, İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Gazetecilik ve Halkla İlişkiler bölümünü bitirdi. “Banko” at yarışı dergisinde fotomuhabirliği yaptı. “Üçnokta” adlı kültür sanat dergisini, “Irak” adlı şiir kitabını yayımladığı arkadaşları Nevzat Çalışkan, Yılmaz Öztürk, Metin Karaşahin ile birlikte çıkardı. Söz Gazetesi, Güneş Gazetesi, Evrensel Gazetesi, Haftalık Haber, Politika ve Aktüalite, Tempo dergilerinde fotomuhabirliği yaptı. “Yeniden Yeşeren Otlaklar” adlı belgeselde fotoğrafçı ve yönetmen yardımcısı olarak çalıştı. Bu belgesel için 100 gün Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan ve Türkmenistan’da kaldı.

Piya Kültürevi Fotoğraf Atölyesi’ni kurdu ve burada fotoğrafçılık hakkında ders vermeye başladı. Nurdan Sözgen ve Mehtap Yücel ile birlikte Koridor Tanıtım Fotoğrafçılığı’nı kurdu. Hollanda`da “Renkler, Yüzler, Sesler” fotoğraf sergisini açtı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde fotoğraf dersleri vermeye başladı. “1997 Hayatlar... İstanbul`da... Köln`de... Fotoğraf Sergisi”ni Piya Kültürevi Fotoğraf Atölyesi ve Arbeiter Fotografie ortaklığıyla İstanbul`da ve Köln-Almanya`da gerçekleştirdi. Vizontele filminin set fotoğraflarını çekerek Lütfi Kırdar Kongre Sarayı`nda sergiledi.

Fotoğraf Vakfı`nın kurucu üyesi olan Tunca, tanıtım fotoğrafçılığı da yapıyor ve kurduğu Ptf Tanıtım Fotoğrafçılığı’nda bu çalışmalarını devam ettiriyor. “Yeniden Parlayan Altın Boynuz: Haliç Fotoğraf ve Gravür Sergisi”nin küratörlüğünü ve organizasyonunu üstlendi. Bilgi Üniversitesi`nde temel bilgi atölyesinde eğitmenlik yaptı. Uluslararası İstanbul Fotoğraf Festivali ULISphotoFEST`in organizasyon komitesinde çalışıyor. İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’nde fotoğraf dersleri vermeye devam ediyor.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT