İnanç Mozaiği: İstanbul Sergisi

Tarihler: 06 Nisan 2011 Çarşamba ~ 24 Nisan 2011 Pazar

Yer: Kadir Has Üniversitesi

Adres: Kadir Has Caddesi, Cibali İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 533 65 32

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 6, 2011 ~ Nis 24, 2011

Kadir Has Üniversitesi’nde 6 Nisan 2011 Çarşamba günü açılışı yapılan Figen Çiftçi’nin “İnançlar Mozaiği: İstanbul” isimli fotoğraf sergisi, 24 Nisan tarihine kadar Kadir Has Üniversitesi’nde ziyaretçilerini bekliyor.

“İnanç Mozaiği: İstanbul” başlıklı sergi; hiçbir imparatorluk kentinin sahip olamayacağı bir şekilde dini ve kültürel değerlerin bir araya gelebildiği İstanbul kentinin inanç dokusunu gözler önüne seriyor. Aynı gök kubbenin altında buluşan kiliselerin, sinagogların, cemevleri ve camilerin sadece birer yapı olmaktan öte, bütünleştirici özellikleri üzerinde durarak; inanç özgürlüklerine duyulan saygının yarattığı hoşgörüye ne kadar ihtiyacımız olduğunu bir kez daha hatırlatıyor…

Çeşitli inanç mekânlarında gerçekleştirdiği çekimlerde kendini Tanrı’ya daha yakın hissettiğini; mega kent İstanbul’un karmaşasının dışında ibadet eden insanların arasında ruhunun arındığını, mutlulukla dolduğunu belirten fotoğraf sanatçısı Figen Çiftçi; insanları toplayan, bir araya getiren İstanbul’daki, cami, kilise, mevlevihane, sinagog ve cemevlerinin enerjisini, hikâyesini ve tarihini kendi objektifinden yansıtmaya çalışıyor. Çiftçi, “İnançlar Mozaiği: İstanbul” başlıklı sergisiyle hem dinsel, hem toplumsal yaşam açısından sürüp gelen bu iç içelik duygusunu izleyiciyle paylaşıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT