İnsanoğlu Kuş Misali-Basındaki çizgiler 1974-2014

Tarihler: 02 Nisan 2014 Çarşamba ~ 07 Ekim 2014 Salı , Pazartesi - Cumartesi günleri arasında 09:30 - 20:30 ve Pazar günü 10:00 – 14:00 arasında ziyaret edilebilir

Yer: Fransız Kültür Merkezi

Adres: İstiklal Cad. NO:4 Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 393 81 11

Web: http://http://ifturquie.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 2, 2014 ~ Eki 7, 2014

İstanbul Fransız Kültür Merkezi, 2 Nisan – 7 Ekim 2014 tarihleri arasında, 1978 yılından bu yana Paris’te çalışmalarını sürdüren sanatçı Selçuk Demirel’in 1974-2014 yılları arasında basında yer alan çizimlerinden yapılmış bir seçkiyi İnsanoğlu Kuş Misali başlığı altında sergiliyor. Bu retrospektif sergi izleyicileri sanatçının son kırk yılda dünya gündemine ilişkin özgün bakışını keşfetmeye davet ediyor.

Dünyanın 1974 ile 2014 yılları arasındaki yaşadığı önemli olayları, siyasal ve sosyal dönüşümleri çizgilere taşıyan bu sergi, Selçuk Demirel’in Türkiye’de yaşarken hazırladığı bir dizi afiş ile açılıyor. Sanatçının Le Monde, Le Monde Diplomatique, Le Nouvel Observateur, The Washington Post, The New York Times ya da The Wall Street Journal gibi gazete ve dergilerde yayınlanmış desenlerinden yapılan bir seçki sergide üç tema etrafında sunuluyor:
- Jeopolitik: Parayı egemen kılan çatışmalar, savaşlar, dünyada yaşanan çalkantılı olaylar ve ekonomik ve mali krizler ile boğuşan insanoğlu
- İnsan hakları: Toplumda yaşanan felaketlere insanoğlunun direnişi, özverisi, kadınların köktendincilik ve tüm kötü muamelelere karşı verdikleri mücadele
- Düşünmek: Gozetlenen dusunce,İnsan aklı kaç kere belirsizliklerle karşı karşıya kalmıştır? Kültürel kriz ve iletişim krizlerini eleştiren çizimler.

Selçuk Demirel’in çizimleri, kalemin hoşgörüsüzlüğe karşı durmak ve ifade özgürlüğünü savunmak için en iyi silah olduğunun kanıtı. Sanatçının çizimleri, dünyamızda yaşanan akıldışılıkları ince bir üslupla açığa çıkaran şiirsel olduğu kadar siyasi birer eylem aynı zamanda.

Selçuk Demirel’in yapıtının farklı bir boyutunu yansıtan "Şimdi / Now" sergisi ise 4 Nisan - 3 Mayıs tarihleri arasında Galeri Nev’de sanatseverlerle buluşacaktır.

"İnsanoğlu Kuş Misali" sergisi, İstanbul Fransız Kültür Merkezi ve Aydın Doğan Vakfı arasındaki kültürel işbirliği çerçevesinde yer almaktadır.

Küratör : Valérie Dardenne
Sergi Düzeni : Yılmaz Aysan
www.ifturquie.org

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT