Işık ve Cam 2

Tarihler: 19 Şubat 2013 Salı ~ 16 Mart 2013 Cumartesi

Yer: Galeri Işık Teşvikiye

Adres: Teşvikiye Cad. No:152 Nişantaşı Şişli İstanbul

Telefon: 0212 233 12 03

Web: http://http://www.galeriisik.com/tr

Paylaş:

1 Yorum:

istanbul.net.tr Şub 19, 2013 ~ Mar 16, 2013

Eserleri yurtdışında da büyük ilgi gören ve çalışmalarıyla cam kesme sanatında doruk noktaya ulaşan Cam Atölyesi, Feyziye Mektepleri Vakfı’na ait Galeri Işık Teşvikiye’de “Işık ve Cam 2” adıyla bir sergi açıyor. Sergi 19 Şubat-16 Mart tarihleri arasında görülebilecek.

Camı hiçbir kalıp kullanmadan bir heykel gibi işleyerek, benzersiz eserler yaratan Cam Atölyesi, yalnızca Türkiye’de değil, yurtdışında da eserleriyle büyük beğeni topluyor. 1993’ten bu yana çalışmalarıyla Amerika ve İngiltere’de iki, Hollanda’da sekiz sergi açan Cam Atölyesi, ülkemizde de 26. sergisiyle sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Atölyenin kurucuları Erkin Saygı ve Ruhcan Topaloğlu, bu alışılagelmedik eserleri yaratırken hiçbir şekilde kalıp veya benzeri bir ürün kullanmıyor. Her bir eser tek tek mermer bir heykel gibi oyularak ve taşlanarak şekillendiriliyor. Tek bir eser üzerinde en az bir ay çalıştıklarını belirten Saygı, tasarımlarını hazırlarken bu coğrafyada yaşamış uygarlıklardan etkilendiklerini ve onları yeniden yorumlayarak günümüze taşıdıklarını söylüyor. Cama uyarlanan bu çağdaş ve modern yorumlar ise Ruhcan Topaloğlu’nun hünerli ellerinde hayat buluyor.

Her eserden tek bir adet bulunan Cam Atölyesi’nin yeni sergisi “Işık ve Cam 2”de çok zor olan cam kesme sanatının doruk noktaya ulaştığını ve hayal ettiklerinizin mükemmel bir şekilde yapılabileceğini göreceksiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Bu eserler muhteşe.Cam nasıl bu kadar güzel bir sanat eserine dönüştürülebilir?İnsan eli Coşkuyla,fakat kanayarak mı ,bu muhteşem eserleri yaratıyor.Elleriniz hiç dert görmesin, hep yaratsın.Sevgiler
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT