Işık ve Gölge 2016 Seçkisi Fotoğraf Sergisi

Işık ve Gölge 2016 Seçkisi Fotoğraf Sergisi

Tarihler: 13 Aralık 2016 Salı ~ 07 Ocak 2017 Cumartesi Salı'dan Cumartesi'ye Hergün Saat 11:30 - 19:00

Yer: İstanbul Fotoğraf Galerisi

Adres: Katip Mustafa Çelebi Mah. Tel Sok. N:8/2 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 237 36 52

Web: http://www.istanbul-fotografgalerisi.com/

E Posta: info@istanbul-fotografgalerisi.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 13, 2016 ~ Oca 7, 2017

Zamanın Kıyısından Günışığı Yansımaları

İstanbul Fotoğraf Galerisi bünyesinde gerçekleştirilen Timurtaş Onan Fotoğraf Atölyesi katılımcılarının fotoğraflarından oluşan “Işık ve Gölge 2016 Seçkisi” adlı sergi 13 Aralık 2016 Salı günü saat 19:00’da galerimizde açılıyor. Sergi 07 Ocak tarihine kadar görülebilir.

 

Sergide her fotoğrafçıdan fine art koleksiyon kağıdına basılı 2 şer siyah/beyaz fotoğraf yer alıyor. Ayrıca sergi kitabında her fotoğrafçıdan dörder eser yer almaktadır.

 

Sergide yer alan fotoğrafçılar : Rafet Akalın, Gürkan Akıncı, Emel Arısan Yöney, Pınar Ballıkaya, Bige Baykoca Süslü, Beril Baytan, Fethi Baytan, Sinem Büte, Didem Büte Bahçecik, Caner Bostancı, Gürkan Emecan, Kaan Gürsal, Meltem İnanç, Vanda Kandiyoti Şalom, Seyhan Kırca, Mert Kitapçı, Niso Maçoro, Okan Özbilen, Erdal Seyhan, Tania Sisa, Nesrin Şahin, Tülin Şahin Safi, Esra Tunçel Akalın, Özlem Uçarkuş, Mümtaz Uysal, Hülya Üçpınar, Seda Welsh, Güneş Yalkın ve Aslıhan Yoğurtçu       

            

“Fotoğraf, zamanın dikkat ve harmonisi, ışık ve gölgenin kombinasyonudur” diyen Edouard Boubat’dan, “Ben insanlardan başka bir şey fotoğraflamıyorum ve bunu belirli bir şekilde yapıyorum, genellikle ters ışıkta” diyen Sebastiao Salgado’ya kadar bir çok usta, “kalemi yerine ışığı kullanan bir şair gibi” belgesel tadında insan hikayeleri anlatan fotoğraflar ortaya koymuştur.

 

Timurtaş Onan Işık ve Gölge Atölyesi katılımcıları bu kez siyahı, beyazı, lekeyi ve ışığı büyülü bir şekilde kullanarak, geçmişin ve bugünün ustalarına yaraşır güzellikte fotoğraflar çektiler. Yaşanmakta olan her anın tükenip solduğu bir zamanı kaydederek düşsel bir imgeye dönüştürmeye ya da en sade ifadeyle “anı yakalamaya” çalıştılar. Grubun fotoğraflarında, varlığından haberdar dahi olmadığımız, akıp giden zamanın kıyısındaki insanları kimi zaman bulutların, sislerin, ağaçların ve dalların arasından; kimi zaman dar mekanların, atölyelerin tozlu pencerelerinden sızan ışığın içinden, görsel bir metafor olarak algılıyoruz.

Bazıları oldukça zengin, ayrıntılı bir figür dünyası; bazılarıysa gayet sade ve şık yansımalar olarak karşımızda. Fotoğraflar, büyük kent yaşamının kaosunda ayrı hayatlar sürdüren insanların, birbirine dokunan öyküleri üzerinden, olan biteni acısı ve güzelliğiyle içtenlikle anlatırken, dünyaya ve insane dair dokunaklı bir panoramada, gündelik yaşamdan tarihi detaylara kadar uzanan pek çok uç ahenk içinde birbirine dolanmış. Bu birliktelikten de hayatın gerçekleri olarak, karşımıza küçük insan hikayeleri ortaya çıkmış.

 

Timurtaş Onan’ın sürekli kalite arayışı ve son dokunuşlara özenli yaklaşımı ile oluşturulmuş bu seçkide, fotoğrafçılar bitmek bilmeyen enerjileri ve geleceğe dönük yeni bakış açılarıyla zamanın ruhunu yakalamayı başarıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT