Işık ve Şekil – Light And Shape

Tarihler: 01 Nisan 2009 Çarşamba ~ 21 Mayıs 2009 Perşembe

Yer: Antik Cisterna Sergi Salonu

Adres: Antik Hotel–Antik Cisterna Sergi Salonu,Sekbanbaşı sok. NO:10 Beyazıt- İstanbul İstanbul

Telefon: 0212) 638 58 58

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 1, 2009 ~ May 21, 2009
Foerster & Foerster
“Işık ve Şekil – Light And Shape“

Birlikte resim yapan ve sergileyen birbiriyle evli iki Alman. İlk bakışta resimleri tamamen farklı görünür, ama yine de ortak noktaları çoktur. İkisi de nonfiguratif, yoğun kompozisyon, mükemmellik ve yüzeyde uslandırma çalışır. İnce detaylar yerine kat kat uygulanan renklerdir asıl olan. Bayan Foerster daha çok duygusal tarzda çalışır, etkileyici informal tarzdan etkilenmiştir, Bay Foerster ise daha fiziksel, güçlü, zorlayıcı ve “kurnazca” çalışır.

Onlar tesadüfen İstanbul ‘da değiller, sarnıçta tesadüfen sergi yapmıyorlar. İkisi de, farklı kültürleri kendi kültürleriyle ve çağdaş sanatlarını başka zaman kültürleriyle buluşturma arayışında. Farklı ülkelerde yaşadılar, çalıştılar. Yemen, Cezayir, Batı Afrika, Güney Amerika, Fransa ve birlikte İtalya’da. Resimlerini Iseo’daki ortaçağ şatosunda, Roma’daki Classical Forums Romanium’da bir Rönesans yapısında bulunan modern bir galeride sergilediler. Şimdi Forum Tauri (Beyazıt Meydanı)’de, eski bir Roma sarnıcı olan ANTİK CİSTERNA’da İstanbul’dalar.

IŞIK ve ŞEKİL, modern batı tarzın 1500 yıl öncesiyle buluşması. Serginin açılış kokteyli; 1 Nisan 2009 Çarşamba günü 17:00 - 20:00 arasında yapılacaktır. Sergi, Antik Cisterna Sergi Salonu’nda 1 Nisan – 21 Mayıs tarihleri arasında görülebilir.
(Sanatçılar 28 Mart – 4 Nisan tarihlerinde İstanbul Antik Hotel’dedir)

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT