Işıl Güleçyüz - Ünsüz Ünlüler

Işıl Güleçyüz - Ünsüz Ünlüler

Tarihler: 24 Şubat 2016 Çarşamba ~ 04 Mart 2016 Cuma

Yer: Pera Sanat Galerisi

Adres: Sıraselviler Cad. No:26 Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 245 30 08

Faks: 0212 252 30 82

Web: http://www.peraartgallery.com/

E Posta: info@peraartgallery.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 24, 2016 ~ Mar 4, 2016

Popüler kültür deyince aklımıza geçicilik geliyor, günlük hayata dair şeyler. Popüler kültürde derinlik olmadığı gibi tam tersine yüzeysellik vardır. Tekrarlandığı için de sıradandır. Aynı zamanda da eklektik olduğunu da söyleyebiliriz çünkü birbirinden farklı birçok kavramı içinde barındırır. Bunları evirip çevirerek tekrar tekrar önümüze koyar. Tüm bu olumsuz çağrışımlara rağmen Popüler kültürün bir toplumdaki kültür oluşumuna olan katkılarını ve çalışmalarına olan yansımalarını sanatçı Işıl Güleçyüz 10 Şubat tarihinde saat 17.00’de Pera Sanat Galerisi’nde açılan Ünsüz Ünlüler isimli sergisinde bizlerin seyrine sunuyor.

Bir süredir resimlerine konu olarak seçtiği duvarları, bu kez de popüler kültürü incelemek, tartışmak için kullanıyor sanatçı. Duvarlar tüm tezatlıklar ve benzerlikleriyle eşsiz bir malzeme oluşturuyor sanatçıya.

Çünkü duvarlar çok kalıcı. Yüzyıllar öncesinden kalan bazı duvarlar hala dimdik ayakta. O zamanlara dair derin ipuçları barındırıyor. Ama aynı zamanda acımasızca çok gelip geçici. Çünkü çok hızla değişip yok oluyor. Her gün biraz eksilirken biraz ekleniyor, biraz eskirken biraz yenileniyor. Duvar yazıları, grafitiler tekrarlanıp duruyor.

‘‘.. Ve işte bu duvarlarda tekrarlanan portreler. Çoğu benim arkadaşlarımın, sevdiğim, sıradan insanların portreleri. Ünlü değiller. Hepsi aslında çok önemli kişiler, benim için, aileleri için, arkadaşları için. Belki ileride bazıları gerçekten çok ünlü olacaklar, çok tanınacaklar. Ancak ondan önce bu seri boyunca tanınmanın, ünlü olmanın keyfini çıkartacaklar. Seriyi izleyenler onlar hakkında konuşacak, hangisi en iyi, en güzel diye tartışacaklar. En popülerleri belirlenecek, bazıları belki fazla iz bırakmadan daha kolay unutulacak. Resmedildikleri duvarlarının etkisinde kalıp bazı tablolarda yıldızları daha bir farklı parlayacak. Sonra ise unutulup gidecekler, daha doğrusu eski günlerine dönecekler. Sadece ben, aileleri, arkadaşları veya belki tabloların yeni sahipleri tarafından hatırlanmaya devam edecekler. ‘‘ diye anlatmaktadır sanatçı kendi çalışmalarını.

2015 yılında, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 13. Deniz ve İnsan Konulu Resim Yarışmasında Juri Teşvik Ödülü kazanan sanatçının bu üçüncü kişisel sergisini, 10 Şubat – 4 Mart 2016 10.00 -19.00 saatleri arasında İstanbul, Taksim Sıraselviler Caddesi’nde bulunan Pera Sanat Galerisi‘nde ziyaret edebilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT