Işıl Ulaş - Ürkütücü Tatlı Şeyler

Tarihler: 15 Kasım 2013 Cuma ~ 15 Aralık 2013 Pazar

Yer: Galeri İlayda Tesvikiye

Adres: Hüsrev Gerede Cad. No:37 34330 Tesvikiye Şişli İstanbul

Telefon: 0212 227 92 92

Web: http://http://www.galleryilayda.com

E Posta: info@galleryilayda.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 15, 2013 ~ Ara 15, 2013

Galeri İlayda 15 Kasım – 15 Aralık tarihleri arasında Işıl Ulaş’ın “Ürkütücü Tatlı Şeyler” isimli 2. solo resim sergisine ev sahipliği yapacak.

Işıl Ulaş korku filmleri ve resimleri arasında tuhaf bir bağlantı kurmuştur. Sanatçının kompozisyonlarındaki esrarengizlik, huzursuz edici bir sevimlilikle büyüleyici bir tekinsizliğe dönüşmüştür. Sanatçının resimlerinde sevimli ama şeytani karakterlerle karşılaşırız, kocaman gözleriyle bize bakarlar. Ürküten bakışları çocuk masumiyetiyle gizlenmiştir. Korku, endişe, yalnızlık ve hüzün gibi duyguları figürlerin yüzlerinde hissederiz. Ürkütücü kızlar, keskin aletler, kan ve oyuncak bebeklerle korkuyu anlatır bize. Her çalışmasında farklı karakterler kullanır ve hepsinin farklı hikayeleri vardır. Kimi zaman sevimli kimi zaman ürkütücü görünürler.

Çalışmalarında kullandığı konu başlıkları ise güzellik, çirkinlik, düş, gerçek, doğum, ölüm, iyilik ve kötülük gibi kavramlardan oluşur. Sıradışılığa varan mekanlar kullanır, dar penceresiz oda, ıssız bir orman ya da bir hastahane odası gibi… Neden böyle bir konuyu seçtiğine gelince birçok nedeni vardır aslında ama en önemlisi insanların ilgisini çekmek ve merak uyandırmaktır.

Figürlerin ellerinde makas, bıçak gibi kesici aletler tutuşturur. Bunları kullanmasının nedeni, kimi zaman araç olarak kullanılan nesnelerin insanlar tarafından amacından çıkarılarak nasıl kötüye dönüştürlüdüğü hatta insanlara zarar bile vermesidir.

Görülmemiş başka bir şey ise sergi salonunda kullanacağı ses olacaktır, bununla birlikte bizi resimlerinin içine çekmeyi amaçlamıştır.

Işıl Ulaş’ın “Ürkütücü Tatlı Şeyler” isimli solo sergisini 15 Aralık’a kadar Galeri İlayda’da izleyebilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT