İsm-i Alem İstanbul Üzümü

Tarihler: 29 Mayıs 2009 Cuma ~ 31 Mayıs 2009 Pazar

Yer: Fransız Sokağı

Adres: Fransız (Cezayir) Sokağı Galatasaray Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 29, 2009 ~ May 31, 2009
Kozmik çoğalıyoruz … Zamanın ötesine geçiyoruz.. Su gibi akarken dalgalar üzerinde köpük köpük yayılıyoruz heryere. Evvel zamanın içinde 21.Yüzyılın hala ilk çeyreğinde Kum saati ve zaman cetveli tevellütü çok eski bir şehre üzüm üzüme baka baka, üzümü yerken bağını soran bir çağa sürükleniyor. Akrep 5 üzerinde, yelkovan ise İstanbul’u gösteriyor. Rumi takvim yaprakları düşüyor Mayıs sonu rüzgarında. Göklerin ve yerlerin 7 katı titreyip, evvel zaman içinde, 1384’te Galata kulesi ile aynı tarihte, Ekmeğin 650 gramının 80 kuruştan satıldığı Ay’a henüz ayak basılmamışken İstanbul’da doğan sanatçı, H.Cigdem Yorgancıoğlu`nun konusunu bir kez daha sayılar bilmeceler, anagramlar, dünya gezilerinden izler, mitolojik hikayeler ve rüya şehir İstanbul`dan alan resim sergisi ve teatral sunumunun odak noktası, dudaktan kalbe, İstanbul’un ve tarihin aroması ile kaplanıp bir asma yaprağında üzümlerde sakladı. İpek yorganlar üzerindeki İstanbul’da tarihin yastıkaltı hikâyelerini Yorgancıoğlu yeniden nasıl yazar nereden bileyim sormayın bana.

Resimlere ve İstanbul’a bakarsanız bağ, bakmazsanız dağ olur. İstanbul’un Fethedildiği tarihte, Fetheden Fatih Sultan Mehmet’le İstanbul isminin nasıl irtibatlandığından Sultani üzümüne kadar yeni bir enigma sunuyor Çiğdem Yorgancıoğlu. Sanatçının Milenyumda "ALTIN ÇAĞ: ISTANBUL 2000 ON" projesinin 5.(üçüncü ) parçası olan İSM-İ ALEM İSTANBUL ÜZÜMÜ” resim sergisi ve performansı. Beyoğlu Istanbul ‘da 29 Mayıs Istanbulun fethedildiği gün saat 17:30 ‘de izleyicileri ile buluşacak. (Basın ve davetliler icin Açılış kokteyl 17:30 -20:30 ) .Sergi 31.mayıs 2009 tarihine kadar gezilebilir .

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT