İsmail Ateş Resim Sergisi

Tarihler: 27 Mayıs 2005 Cuma ~ 25 Haziran 2005 Cumartesi 27 Mayıs-25 Haziran 2005

Yer: artSumer Modern Sanat Galerisi

Adres: 1. Cad. No.62 Arnavutköy İstanbul

Telefon: 0212 263 56 23

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 27, 2005 ~ Haz 25, 2005
RENK VE IŞIKLA YARATILAN EVRENSEL TASARIMLAR
İSMAİL ATEŞ Resim Sergisi
27 Mayıs – 25 Haziran 2005

artSumer modern sanat galerisi 27 Mayıs’ta İsmail Ateş’in son dönem çalışmalarını sanatseverlerle buluşturuyor. Sergi İsmail Ateş’in geçtiğimiz Eylül ayında New York’ta Birleşmiş Milletler binasında sergilenen “Evren Tasarımları” serisinin devamı niteliğini taşımakta. 20 tablonun yer alacağı sergi galerinin her iki katında gerçekleşecek ve 25 Haziran’a kadar izlenebilecek. İsmail Ateş’in 4 metrelik bir diptik çalışmasının yanısıra 5 metrelik triptik bir çalışması da galerinin alt katında yer alacak.

İsmail Ateş’in resimlerinde geometrik biçimler ve ince dengeler üzerine kurulu ışık ve renk geçişli düzlemler aracılığıyla, yaşamı “görünür kılma” çabası vardır. Alışılagelmiş anlamdaki konu önem taşımamakta; tasarı – düşünce – duygu - özlem - tutku - acı – heyecan - düş - umut ve umutsuzluklar ile konu, ressamın kendisidir... “Saf ve dolaysız” diye yorumladığı geometrik biçimler ve renkler ruhun doğasından ve özünden gelen bir özellik gösterirler.

Geometrik desenleri ve soyut imgeleri farklı bir bakış açısıyla değerlendiren İsmail Ateş, zamanın ve mekanın ötesine geçerek kendi özgün dilini yakalamış bir sanatçıdır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT