İsmail Tetikçi - Bakış

Tarihler: 13 Mart 2012 Salı ~ 14 Nisan 2012 Cumartesi

Yer: Ormo Sanat Galerisi

Adres: Dümen Sokak No:9 Ormo İş Merkezi Gümüşsuyu/Taksim İstanbul

Telefon: 0212 252 00 47 / 0212 251 47 30

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 13, 2012 ~ Nis 14, 2012

Ormo Sanat Galerisi, 13 mart-14 nisan tarihleri arasında İsmail Tetikçi’ nin son dönem yaptığı yağlıboya, karakalem, pastel eserlerinden oluşan “ Bakış” adlı sergisine ev sahipliği yapıyor.

Bu sergi için yazar ve akademisyen Bünyamin Aydemir şunları söylüyor...

“Diyalektiğin temeline insan – dünya karşıtlığını oturtan bir bakış açısı, tıpkı Albert Camus gibi “her güzelliğin ardında insana aykırı bir şey bulunur” yakıştırmasını yapar. Bu bir yönüyle öznelerin birbirlerini ötekileştirme etkinliğidir. Dünya insana aykırı olduğu kadar, insan da bir sürgün olduğu bilincine rağmen yaşama istenç ve direncini sürdürmeye çabalar. Ressam İsmail Tetikçi’nin resimleri bu çabanın tuvaldeki izleri gibidir.

Dünyanın yaşmağını aralayan ya da görünen gerçekliğin ardında yatan öze ilişkin hikayeler barındıran resimler, öte yandan insanın evrensel yalnızlığına dönük anlam katmanları da barındırır. Bu katmanlar arasında özellikle ön planda çıkan unsur, insansızlaşan bir uzamda gören göze sırt dönen ‘tek bir insan’ın veya Sartre’ın deyimiyle “insanlar arasındaki bir insan”ın yansımalarıdır.

Yaşamın özüne dair, insanın özüne dair söz söyleme gayretinde olan Ressam Tetikçi, diyalektiğin temelinde yer alan örtülü hakikatin perdesini aralıyor.”

İsmail Tetikçi’ nin “Bakış” adlı sergisi, 14 nisan’a kadar Ormo Sanat Galerisi’ nde gezilebilir.

KOKTEYL: 13 MART 2012 SALI / 18:00

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT