İsmet Doğan - Fragmanlar

Tarihler: 14 Nisan 2012 Cumartesi ~ 20 Nisan 2012 Cuma

Yer: ALAN İstanbul

Adres: AsmalıMescit Atlas Ap. 5/2 Tünel- Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 94 53

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 14, 2012 ~ Nis 20, 2012

ALAN İstanbul İsmet Doğan “Fragmanlar” Proje Sergisini sunmaktan mutluluk duyar!

Çağdaş Sanat Sinema Salonu ile buluşuyor.

Beyoğlu Yeşilçam sineması ALAN İstanbul yapımcılığında İsmet Doğan sergisine ev sahipliği yapıyor. Sanatçının sinema sanatının imgesel kodlamalarını çağdaş – görsel sanatlara aktardığı çalışmaları ile bir dizi videosu gerçek bir sinema salonu ve fuayesinde büyük bir enstalasyon olarak izleyiciye sunuluyor.

“Fragmanlar” isimli proje sergisi bir yandan sinemanın salonu ve fuayesini bir mekânsal bağlam olarak ele alırken diğer yandan Beyoğlu merkezli bir salonun tarihsel ve kültürel geri planını bir bilinç-dışı olarak çalışmanın aurasına eklemlendiriyor.

Yeşilçam Sinemasında 14 Nisan 2012’de Gala’sı yapılacak olan sergi, 1 hafta boyunca 3’er matine olarak gösterimde olacak. Video gösterimi ve sergi 20 Nisan 2012 tarihine kadar devam edecek.

“Sinema tiyatro değildir; bilakis gövdesini moleküllerin dışında inşa eder. İmajların yalın her yönde bir aradalıklarının dolup taştığı bu bağlantılar genellikle paradoksaldır. Sinema, görüntüyü hareketlendirdiğinden, daha doğrusu görüntüye bir öz hareket (auto-mouvement) boyutu kattığından, sürekli olarak beyin devrelerini çizer, yeniden çizer... Kötü sinema her zaman için bir düşük kapasiteli beyinin ürünü olan şiddet ve cinselliğin, ucuz bir vahşet ve örgütlü bir salaklık içinde anlatıldığı devrelerden oluşur. Gerçek sinema başka bir cinsellik, başka bir şiddet boyutuna ulaşır, bu boyut molekülerdir, konumlandırılamaz.”

www.alanistanbul.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT