İstanbul Fotoğraf Merkezi- Sergen Şehitoğlu

Tarihler: 10 Haziran 2010 Perşembe ~ 07 Temmuz 2010 Çarşamba 10 Haziran- 7 Temmuz 2010

Yer: İstanbul Fotoğraf Merkezi

Adres: Tarlabaşı Bulvarı No. 272 Beyoğlu, İstanbul İstanbul

Telefon: 0 212 238 11 60

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 10, 2010 ~ Tem 7, 2010

İstanbul Fotoğraf Merkezi içinde yer alan Leica Fotoğraf Galerisi’nde, 10 Haziran - 07 Temmuz 2010 tarihleri arasında, Sergen Şehitoğlu’nun “1“ başlıklı fotoğraf sergisi gerçekleştirilecektir.

1 “Dönüm – Gelmeden - Yeraltı”
10 Haziran – 7 Temmuz 2010 tarihleri arasında, İstanbul Fotoğraf Merkezi Leica Galeri’de, diasec* baskılardan oluşan, edisyonlu ilk kişisel sergim gerçekleşecektir.

“1” başlığı altında; birbirinden ayrılan ama aynı zamanda kesişen üç olgu: “Dönüm, Gelmeden, Yeraltı” adını taşıyan sergide, “1” adı ilk kişisel sergim olmasına yaptığı vurgunun dışında bir başlangıç olduğunu, bundan sonraki dönemlerde de bu yolculuğun devam edeceğini, fotoğrafları, sergileri takip edenler ve edemeyenler için sayısal bir kronoloji oluşturmayı hedeflemektedir.

“Dönüm –Gelmeden –Yeraltı” kelimeleri, sergilenen fotoğrafların anlattıkları için bir ön hazırlık yapmakta, ama fotoğraflar hiçbir kelime veya alt metin ile sınırlandırılmayarak algılar serbest bırakılmaktadır.

‘Dönüm’, dairesel bir geometrik ifade olmasının yanı sıra tekrarlanma anlamıyla fotoğraflarda oluşturulmuş ritim duygusunu; fotoğrafa bakan için ise belki de o anda önünde bulunduğu, kendi iç kurgusunda yaratcağı ‘yeni’ fotoğrafın bir dönüm noktası olabileceğini anlatmakta;

‘Gelmeden’, fotoğraflarda hissedilen sanki bir an önceymiş duygusunu özetlerken, bekleyiş, boşluk ve zaman kavramlarına gönderme yapmakta;

‘Yeraltı’, fotoğrafların oluşum aşamasından kişinin kendi gizli sığınağına bir bağlantı niteliği taşımaktadır.

Sergilenen fotoğraflar birbirine bağlı ama bağımsız, özgür, bir bütüne ait olmayan ama birbirini tamamlayan, kesin ifadeler taşımayan, anlatmak istediğini söylemeyen ama hissettiren, renk, ritim ve grafik öğelerini kullanan, insandan çok yalnızlığa yer veren ve her fotoğrafta bakana da yer açan bir anlayışla oluşturulmuştur.

Böyle bir hissiyatla oluşturulan serginin belki de tek amacı, önünde durana sadece gördüğü şeyi anlatmak, belki de herkese farklı, ama bakana birşeyler söylemek: Fotoğraf şu an senin baktığın, anlatmak istediği senin anladığın, hissetmeni istediği tek şey var; hissettiğin. İyi seyirler…

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT