İstanbul Zaman Yolculuğu Deneyimi - Bilinçsiz Sosyal Zihin ile Konuşma

Tarihler: 19 Kasım 2010 Cuma ~ 18 Aralık 2010 Cumartesi

Yer: Manzara Perspectives

Adres: Tatar Beyi Sokak 27, Kuledibi - Beyoğlu / İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 252 46 60

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 19, 2010 ~ Ara 18, 2010

Manzara Perspectives, Hörner/Antlfinger tarafından gerçekleştirilmiş olan “İstanbul Zaman Yolculuğu Deneyimi – Bilinçsiz sosyal zihin ile konuşma” projesini sunmaktan mutluluk duyar.

Proje, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti, Görsel Sanat Programı ve Kadırga Sanat Üretim Merkezi tarafından desteklenmiştir.

“Onun dışında keşif süreci şöyle bir yerle başladı aslında: Şurası sanki bir kulenin inşa yapısına sahip. Sanki iki dünya var ve bu iki dünyayı bir araya getiren bir spirale sahip İstanbul. Hatta sanki İstanbul’un zemininden ta dünyanın sonuna kadar giden bir kanal varmış hissi yaşıyorum ben.” Çiğdem Zeytin, katılımcı

Zaman yolculukları, düşünce deneyleridir. Düşünce deneyleri, gerçek olmayan veya anımsaması zor yerler inşa edilebilir. Hipnoterapinin kurucusu ve yapılandırıcısı olan Milton H. Erickson, düşünsel zaman yolculuğunu, geçmiş görüntülerin anımsanması ve aynı zamanda, yeni görüntülerin ve algıların, gelecekte kendini mümkün kılacak önseziler geliştirerek bütünleştirici olması amacı ile kullanmıştır.

Erikson’un yaklaşımını genişleterek, - kendini mümkün kılacak sezilerden, kendini mümkün kılacak şehirlere – sanatçı çift Hörner/Antlfinger, düşünsel zaman yolculuklarını güçlü dönüşümlerle karakterize edilen şehirlere götürmüştür. İstanbul’da yaşayan bir grup, Milyon Erickson Enstitüsü’nden bir terapist rehberliğinde, şehrin geçmişine, şu anına ve geleceğine bir ziyarette bulunmuş, şehir sakinlerinin bilinç akışı ile değişen şehrin bireysel görüntüleri bu yolla oluşturulmuştur. Katılımcı grup, İstanbul’un Avrupa, Asya ve Büyük Ada bölümlerinde yaşayan değişik yaş ve meslek/sosyal kökenden gelen insanlar tarafından oluşmuştur. Bunlara parallel olarak, ayrıca daha küçük bir grup olarak İstanbul’da bir sure yaşamış yabancılar da zaman yolculuğuna gitmişlerdir. Sergide çizimler, ses kayıtları ve videolar, bu şekilde geliştirilmiş görüntüleri dökümante etmek için gösterilmektedir.

Hörner|Antlfinger 1990’ların başlarından itibaren birlikte olan sanatçı çifttir. Retro fütüristik çalışmalarında, zihnin eski teknolojilerini yeni medya ile ve benzer kişisel görüşlerini ortak girişimleri ile birleştirmişlerdir. Her iki artist Köln Medya Sanatları Akademisinde ders vermektedir. Segilerinden seçmeler: FUTURITY NOW! transmediale 10, Berlin (2010), Bilder in Bewegung, Künstler & Video_Film, Museum Ludwig, Köln (2010), Heavy Matter, ISEA, Dortmund (2010), Videonale 12 Kunstmusem Bonn (2009), video_dumbo, Dumbo Arts Center, New York (2009).

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT