İşte Güneş-Here Comes The Sun Sergisi

Tarihler: 19 Nisan 2013 Cuma ~ 14 Temmuz 2013 Pazar

Yer: Rahmi M. Koç Müzesi

Adres: Keçeci Piri Mah. Hasköy Caddesi No: 5, Hasköy Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 369 66 00 Dahili: 133

Faks: 0212 369 66 06

Web: http://http://www.rmk-museum.org.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 19, 2013 ~ Tem 14, 2013

Türkiye'nin ilk bisikletli diskosu

Bir kilovat saat nedir? Bir lambanın veya bir tost makinasının ne kadar enerjiye ihtiyacı vardır? Ya da bir konser için ne kadar enerji gerekir? Bu soruların yanıtlarını 23 Nisan Çocuk Bayramı’nda saat 15:00’den itibaren gerçekleştirilecek çok özel bir etkinlikte bulabilirsiniz: İşte Güneş – Here Comes The Sun Sergisi kapsamında Goethe-Institut’un Rahmi M.Koç Müzesi ve Morgenwelt Rocks işbirliğiyle hazırladığı Bisikletli Disko‘da!

9 Kasım 2012- 14 Temmuz 2013 tarihleri arasında Rahmi M. Koç Müzesi'nde gezilebilecek olan İşte Güneş-Here Comes The Sun Sergisi, çeşitli oyunlarla ve eğlenceli yöntemlerle enerji adlı büyük maceraya bir giriş sunuyor. Sergi çok sayıda değişik deney ve interaktif yerleştirme, bilgi oyunları, öyküler ve animasyonlar yoluyla hem çocukları, hem de yetişkinleri heyecanlandırıyor ve sonsuz enerji potansiyeliyle güneşi, geleceğin enerji kaynağı olarak tanıtıyor.

İşte Güneş - Here Comes The Sun Sergisi, Berlin Humboldt Üniversitesi ve Neues Universum Çocuk Müzesi tarafından hazırlandı. Sergi, Almanya Federal Cumhuriyeti Bilim ve Araştırma Bakanlığı, Kültürlerarası Diyalog ve Anlayış İçin Ernst Reuter Girişimi kapsamında Goethe-Institut ve Türk-Alman İşadamları Kültür Vakfı tarafından destekleniyor. İşte Güneş-Here Comes The Sun Sergisi, Rahmi M. Koç Müzesi işbirliği ile gerçekleştiriliyor.

Sergiye, farklı yaşlardan ziyaretçilere yönelik bir dizi yan etkinlik eşlik ediyor. 23 Nisan 2013 Çocuk Bayramı için de çok özel bir etkinlik planlandı: Goethe-Institut’un Rahmi M.Koç Müzesi ve Morgenwelt Rocks işbirliğiyle hazırladığı Türkiye'nin ilk Bisikletli Disko'su.

Bu diskoda DJ İpek İpekçioğlu'nun müzikleri olacak - ama yalnızca oradaki üç bisiklet üzerinde pedal çevirecek çocuklar ve gençler, yeterli miktarda enerji üretebildikleri takdirde. Çünkü bisikletli diskoda enerji yalnızca bisikletler üzerinden üretilebiliyor. Bütün teknik ekipman, Morgenwelt Rocks'un üç bisikletine bağlı ve pedallardan gelen enerjiyle çalışacak. Yani bu diskoda müzik ve enerji olacak, ama hiçbir şey prizlerden gelen elektrik enerjisiyle çalışmayacak.

Diskoya katılacak çocuklar ve gençler gerekli elektriği kendileri üretecek; yani "kültür üreticileri" olarak kendi müziklerini de kendileri yapacaklar. Bu proje gençlere enerji konusunda geleceğe yönelik sürdürülebilir çözümlerle ilgili eğlenceli bir örnek sunmayı ve onları bu konuyla daha yakından ilgilenmeye yönlendimeyi de hedefliyor. Katılımcıların yorulduğu ve daha fazla pedal çevirmeye güçleri yetmediği yerde, parti de sona erecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT