İznik Çinileri Sergisi

Tarihler: 29 Temmuz 2011 Cuma ~ 31 Ağustos 2011 Çarşamba

Yer: Türk ve İslam Eserleri Müzesi

Adres: İbrahim Paşa Sarayı, At Meydanı, Sultanahmet Eminönü İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 518 18 05

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 29, 2011 ~ Ağu 31, 2011

Çalık Holding’in katkılarıyla düzenlenen Mimar Sinan’ın İzinde temalı “16. Yüzyıl Tarzı Orjinal Teknik İznik Çinileri” sergisi, 28 Temmuz 2011 tarihinde Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nde düzenlenen kokteyl ile açıldı. Küratörlüğünü Nursen Güven ve Güvenç Güven’in üstlendiği, 49 nadide eserin yer aldığı sergi 31 Ağustos 2011 tarihine kadar sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.

Nursen ve Güvenç Güven`in 30. sanat yılları kapsamında düzenledikleri "16. Yüzyıl Tarzı Orijinal Teknik İznik Çinileri” sergisi, Türk ve İslam Eserleri Müzesi Müdürü Seracettin Şahin, ve çok sayıda davetlinin katıldığı kokteyl ile ziyarete açıldı.

Sergide çeşitli tasvir ve hat üstadlarının uyarlamalarından, İznik Çinilerinin en güzel örneklerinin yer aldığı cami ve türbelerdeki eserlerin farklı uyarlamalarına kadar toplam 49 eser sanatseverlerle buluşacak. Geleneksel sanatlarımızın yaşatılması ve günümüz sanat anlayışı ile yorumlanarak geliştirilmesinde büyük önem taşıyan bu sergi 31 Ağustos 2011 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

30. sanat yılını kutlayan Güvenç Güven, eşi Nursen Güven ile birlikte açtıkları sergide, nadide örneklerine yer verdikleri çinicilik sanatı ile ilgili şunları söyledi: “Türkiye’de İznik Çinisi’nin yeniden doğuşunda büyük bir rolü olan Hocam Faik Kırımlı’dan öğrendiğimiz İznik Çinisi sanatına kendi bilgi ve becerilerimizi de ilave ederek, 16. yüzyıldaki eserlerin kalitesinde klasik ve özgün çiniler yapmaya gayret ediyoruz. 30 yıllık sanat yaşamımızda eşim Nursen Güven’le birlikte Türk sanatının en gelişmiş devri olan Mimar Sinan dönemini yani 16. yüzyılın ikinci yarısındaki sanat kalitesini göz önünde bulundurarak kalem işleri, restorasyonlar ve İznik Çinileri gibi tüm çalışmalarımızda bu kaliteyi devam ettirmeyi hedefliyoruz.

Geleneksel sanatlarımız, Osmanlı’nın kuruluşundan itibaren zaman içerisinde sürekli olarak gelişme göstermiştir. Özellikle İstanbul’un fethinden sonra sarayın İstanbul’da olması, imparatorluğun büyümesi, gelişmesi doğal olarak kültürümüzü ve geleneksel sanatlarımızı olumlu etkilemiştir. 16. yüzyılın sonu itibariyle ise bu sanattaki gerileme 1960’lı yıllara kadar gelmiştir. Şimdi geçmişten ilham alarak o dönemin nadide eserlerindeki mükemmelliği bir nebze olsun yakalamak kültürümüz için büyük önem taşıyor. Bu sergi vesilesiyle, çini sanatını bugünlere taşıyan tüm ustalara, sanatçılara şükranlarımızı sunuyoruz.”

Toplam 49 nadide eserin sergilendiği ‘İznik Çinileri’ sergisi, 28 Temmuz – 31 Ağustos 2011 tarihleri arasında Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nde ziyaretçilerle buluşuyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT