Jahongir Ashurov Sergisi

Tarihler: 12 Aralık 2013 Perşembe ~ 27 Aralık 2013 Cuma

Yer: Hünkar Kasrı Sergi Alanı

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 12, 2013 ~ Ara 27, 2013

Yeni Camii- Hünkar Kasrı Sergi Alanı ( Eminönü) “Özbekistan’dan Minyatür Esintiler ”Jahongir Ashurov Sergisi

Yeni Camii Hünkar Kasrı yeni bir sergiye daha ev sahipliği yapacak. Özbek Minyatür sanatçısı Jahongir Ashurav’ın minyatür eserlerinden oluşan serginin açılış töreni 12 Aralık 2013 günü saat 15.00’de Eminönü’ndeki Yeni Cami Hünkar Kasrı’nda yapılacak.

Ayrıca 12- 27 Aralık 2013 tarihleri arasında açık olan ( Cumartesi- Pazar dahil) anılan serginin açılış saati 10.00- kapanış saati 17.30 olarak belirlenmiş olup, sergi boyunca Hünkar Kasrı da yerli ve yabancı turistlere açık olacaktır.

İstanbul Ticaret Odası’nın Klasik Türk Sanatlarına tahsis ettiği Yeni Camii Hünkar Kasrı’nda artık her ay, her biri kendi alanında başarı sahibi sanatçıların seçkin eserlerinden oluşan sergilerine yer verilecektir.

Yeni Cami- Hünkar Kasrı’nın bu ay ev sahipliği yapacağı Özbek Minyatür sanatçısı Jahongir Ashurov,1974’te Buhara’da doğdu. Ashurav Taşkent’teki Benkov Sanat Okulu’ndan mezun olduktan sonra, Shahmahmud Muhammadjanov’un gözetimi altında minyatür çalışmalarına devam etmiştir.

Jahongir Ashurav’un eserleri Orta Asya’nın birçok şehri ile Amerika ve Avrupa’nın önemli galerilerinde sanatseverlerin ilgisine sunulmuş, ayrıca Biritish Museum ve Victoria Albert Museum koleksiyonlarında yer almıştır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT