Jale Çelik - Eksik Gerçek Sergisi

Tarihler: 18 Mart 2011 Cuma ~ 16 Nisan 2011 Cumartesi

Yer: GaleriArtist İstanbul

Adres: Ayazmaderesi cad. No:4 Otim binası karşısı Beşiktaş İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 227 6852

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 18, 2011 ~ Nis 16, 2011

EKSİK GERÇEK

Galeri Artist, 18 Mart ve 16 Nisan 2011 tarihleri arasında Jale Çelik’in “Eksik Gerçek” isimli sergisine ev sahipliği yapıyor.

Çelik’in “eksik” kavramı üzerine kurguladığı sergisi insan hayatının neredeyse tüm anlarına ve varlığına göndermelerde bulunuyor.

Çelik’in ifade ettiği gibi “aslında herşey gerçeği algılama biçimimizle ilintili...” Gündelik hayatlarımızın, gündelik telaşlarımızın, kaygılarımızın, korkularımızın, sevinçlerimizin, keyiflerimizin içinde saklı tüm eksiklerimiz. Her bir eylem ise, bireyi kendisi yapan o eksiklerin ya örtüsü kalınca, onları başkalarından saklayan, kollatan kendini ya da bir izi, bir işareti aşikar kılan gerçeklikleri. Çelik de işte tam bu noktaya gem vururken; bir kaç farklı rengin rutin halleri arasında hem gerçeği, hem eksiği, hem de gerçek eksiği bir ilizyonist çoşkusuyla sır gibi saklayıveriyor. İzleyiciyi “o eksiği veya eksikleri” bulmaya davet ederken, arayışların da hakikatin ta kendisi olduğuna işaret ediyor.

Öyle ki, izleyici yalnızca yapıtla başbaşa kalan ve gerçek eksiği arayan değil, aynı zamanda su gibi dingin bir ayna yüzüyeyine bakarken eksiklikleri ve hakikati arasında kendini sorgulayan bir masal kahramanı oluyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT