“Japon Sanatının 5000 Yılı” Sergisi 5 Mayıs’ta Topkapı Sarayı Müzesi’nde Başlıyor!

Tarihler: 05 Mayıs 2010 Çarşamba ~ 28 Haziran 2010 Pazartesi

Yer: Topkapı Sarayı Müzesi

Adres: Topkapı Sarayı Müzesi Müdürlüğü Sultanahmet, Fatih / İSTANBUL İstanbul

Telefon: (0212) 512 04 80

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 5, 2010 ~ Haz 28, 2010

“2010 Türkiye’de Japonya Yılı” etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Japon Sanatının 5000 Yılı” Sergisi, 5 Mayıs-28 Haziran 2010 tarihleri arasında Topkapı Sarayı Müzesi’nde sanatseverlerle buluşacak…

Japonya Kültür Müsteşarlığı, Tokyo Ulusal Müzesi ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından organize edilen “Japon Sanatının 5000 Yılı” Sergisi, 5 Mayıs-28 Haziran 2010 tarihleri arasında İstanbul Topkapı Sarayı Müzesi’nde ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Japonya Kültür Müsteşarlığı, Japonya’nın kültürel mirasının tanıtılması amacıyla, her sene yurtdışında Japon Antik Sanatları Sergisi düzenliyor. Sergi kapsamında, Japonya’nın tarihine ve kültürüne yönelik bilincin artırılması ve uluslararası anlayışın geliştirilmesi hedefleniyor. "2010 Türkiye’de Japonya Yılı" kapsamında düzenlenecek olan ve Japon Prensi Tomohito Mikasa’nın katılımıyla gerçekleşecek bu seneki sergide, Japonya’nın Jomon Dönemi’nden (M.Ö. 2000), Edo Dönemi’ne (19.yy) kadar olan resim, heykel ve el sanatlarından oluşan 47 eser sergilenecek. Topkapı Sarayı’nın giriş ücreti olan 20 TL karşılığında gezilebilecek sergide, ziyaretçiler Japon sanatındaki dönemleri keşfetme imkanı bulacak. Ayrıca, özel eserler kapsamında, 1890 yılında Osmanlı Padişahı II. Abdülhamit tarafından Japon İmparator Meiji’ye armağan olarak Ertuğrul Firkateyni ile iletilen ve Türk-Japon dostluğunun başlangıcının bir delili olarak kabul edilen çiçek işlemeli mor kadife masa örtüsü de sergilenecek.

"2010 Türkiye’de Japonya Yılı" kapsamında, yıl boyunca gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında detaylı bilgi www.japonya2010.org adresinden öğrenilebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT