Jochen Proehl - Painted İmages

Jochen Proehl - Painted İmages

Tarihler: 15 Mart 2018 Perşembe ~ 14 Nisan 2018 Cumartesi

Yer: Sanatorium

Adres: Asmalı Mescit Mah. Asmalı Mescit Sok. No: 32/A Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 293 67 17

Web: http://www.sanatorium.com.tr

E Posta: info@sanatorium.com.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 15, 2018 ~ Nis 14, 2018

1915 yılında, Kasimir Malewitsch, beyaz zeminde “Siyah Kare” adlı eserini sergilediğinde sanki bir cümlenin sonuna konmuş bir nokta gibiydi – resim sanatı tarihinin sonunda kocaman bir nokta. Zira şeklin ve rengin daha güçlü bir indirgenmesi düşünülemezdi; resim sanatının bundan öteye gelişmesi hayal edilemezdi. Fakat buna rağmen resim sanatının cazibesi ve uyandırdığı ilgi asla azalmadı.

Malewitsch’den beri sanatçıların, sadece fotoğraf ve video gibi yeni sanatsal araçlarını kapsamayan sanat kavramlarını birçok kez genişlettiği ve yenilediği görülmüştür. Deneysel kategorilerilerle sınırlanmayan ve kavramsal ifade biçimleriyle tanımlanan bir ortamda resim, “her şeye karşın yine de mümkün olanlar”ın üzerinde güçlü bir tez gibi duruyor. Sanatçıyı ve gözlemciyi büyüleyen, ressamın gözü ile eli arasındaki etkileşim ve görülebilenle resmedilen arasındaki ilişkidir. Bu büyülenme; resim sanatının, ana disiplin olarak görsel sanatlar arasındaki yerini sağlamlaştırır.

“Painted Images” sergisi, SANATORIUM ve Galerie Michael Schultz Berlin I Seoul I Beijing işbirliğiyle Galerie Michael Schultz’un dört sanatçısından çağdaş resim sanatının örneklerini sunuyor:

SEO 1977’de Kore’de dünyaya geldi. Gwangju’da (Kore) Cho-sun Üniversitesi’nde ve ardından Berlin Universität der Künste’de, Georg Baselitz’in usta öğrencisi olarak eğitim gördü. Çok sayıda ödüle sahip olan sanatçı aynı zamanda 2010’da Caochangdi Art Association tarafından verilen Beijing Art Award’a da layık görülmüştür. Bugüne kadar eserleri dünyanın birçok yerinde ve önemli bianellerde sergilenmiştir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT