Jose Maria Mellado - Esrarengiz Manzaralar

Tarihler: 12 Ocak 2012 Perşembe ~ 10 Mart 2012 Cumartesi

Yer: Elipsis Gallery

Adres: Boğazkesen Cad. No: 45/3 Tophane Beyoğlu Istanbul İstanbul

Telefon: 0212 244 89 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 12, 2012 ~ Mar 10, 2012

Elipsis Galeri, ünlü Ispanyol fotoğraf sanatçısı Jose Maria Mellado’nun Türkiye’deki ilk solo sergisi olan Esrarengiz Manzaralar'a, 12 Ocak - 10 Mart tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor. Kentleşme ve endüstrileşmeye özellikle ilgi gösteren Mellado’nun önceki dönem işleri yüksek kontrast, sahipsiz algısı yaratan siyah & beyaz manzaralardan oluşurken, son dönem çalışmalarında imzası haline gelen güçlü esrarengiz büyük ölçek renkli fotoğraflarını görüyoruz.

Jose Maria şehir fotoğraflarındaki renk kullanımı ve soğuk tonları, puslu gri ile çelişen dolgun mavisi, yeşil ve toprak kırmızısyla gerçeküstü bir his yaratır. Onun şehirlerindeki çağdaş mimarilerin bulunduğu yerlerde insanın ürkütücü eksikliği ise bu hissi daha da belirgin kılar. Doğal manzaralarındaki uzak mesafelerde ise insanın varlığına dair çok ufak kanıtlar vardır. Ancak nadir olarak karşımıza çıkan, boş yapılardan bir zamanlar yerleşim varolduğu kanısına varıyoruz. Gözün ilk bakışta estetik olarak güzel gördüğü fotoğraflarda huzursuz edici, belli bir yabanilik ve terkedilmişlik duygusu vardır. Volkanik bölgedeki turuncu bir baraka, ormandaki bir şelalenin karşısındaki konak, otoban kenarındaki ıssız malikaneler ve benzin istasyonları, Mellado’nun fotoğrafları kimi zaman tedirgin edici ve gizemli, kimi zamanda geçmişi anlatan bir hikaye gibidir. Gerçek şudur ki; doğa her zaman insanı devralan taraftır.

Mellado, 1966 yılında Almeria, İspanya’da doğdu. 2007’de Sessizlik ve Işık, 2008’de İzlanda kitaplarını yayımlayan sanatçı şuan yeni kitabı üzerine çalışıyor. Hem kişisel hem de genel koleksiyonlarda eserleri yer almaktadır. Bunlardan bazıları; Renia Sofia Müzesi, Fundación Vocento (Diario ABC), Fundación Unicaja, Madrid Bölgesi Çağdaş Sanat Koleksiyonu, Fundación UNED, Cáceres Çağdaş Sanat Müzesi, Caja San Fernando ve Cantabria Bölgesel Hükümet Koleksiyonu. Aynı zamanda işleri ArtBasel, Photo Miami, Pulse Miami, ARCO, DFoto, ArteLisboa, Estampa, Feriarte, Forosur, ArteSevilla and ArteSantander gibi önemli sanat fuarlarında yer alır.

www.elipsisgallery.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT