Juan Botella Lucas - “Yedi Uyurlar (iken)”

Tarihler: 28 Nisan 2012 Cumartesi ~ 16 Haziran 2012 Cumartesi

Yer: Pi Artworks Tophane

Adres: Boğazkesen Cad. No:76 34433 Tophane Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 245 40 87

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 28, 2012 ~ Haz 16, 2012

Lucas’ın son dönem çalışmalarını içeren bu sergisi, yaşamın akıl dışı yanları ile ilgili olağandışı karmaşık ve bazen kafa karıştırıcı çalışmalarla izleyiciyi düşünmeye, öz eleştiri yapmaya ve rasyonel düşüncenin yeniden üretilmesine davet etmektedir.

Sergide “bulmaca ve bilmece” ekseninde sanatçının bakışı ile dünyanın gerçekliğini yansıtan heykel, video ve yazı çalışmalarıyla gerçekliğin konumu üzerine yoğunlaşılacaktır. “Bulmaca ve bilmece” can sıkıntısı karşısında bir tavrın temsil halidir. Fiziksel ve zihinsel çabadan kaçan vakit geçirici bir şey olmanın aksine, anlamsız bir yaramazlık gibi algılanabilmesi pahasına maddeleştirilmiş hayat itişidir. Lucas’ın işlerinde malzemenin genellikle sünger olması dikkat çekicidir. Sünger dışında bazı hazır nesneleri kendi sanatsal pratiği içerisinde kullanır. “Yedi Uyurlar (iken)” isimli sergi anlatılmak istenen öykünün ilk bölümü yatak formu üzerinden görselleştirilecektir. Yatak metaforu üzerinden kurgulanmasının bir nedeni de doğumun ölümün, hastalılığın, cinselliğin, düşüncenin, korkuların ve rüyaların (gerçeğin arka yüzü) sahnesi olmasıdır.

Eylül ayı içerisinde serginin ikinci bölümü olarak tasarlanan “Yedi Uyurlar (İkinci Diriliş)” sergisi ile birlikte proje tamamlanacaktır. İkinci serginin de kavramsal çerçevesini İncil ve Kuran’da geçen “Yedi Uyurlar” efsanesi oluşturur.

1970 Madrid doğumlu olan Juan Botella Lucas, 1995 yılında Universidad Complutense de Madrid Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü’nü bitirdi. 1998 yılından beri Türkiye’de yaşayan sanatçı Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. 2007 yılından itibaren temsil edildiği Pi Artworks’te “Aklını Oynatmalar 2. Perde” (2008) ve “%99 Sünger %70 Su” (2009) sergilerini yapmıştır. Ayrıca katıldığı önemli sergiler arasında “Musen on Line” Uluslararası Heykeltraş Sempozyumu, Lügen Museum, (Almanya, 1999); Levent Çalıkoğlu küratörlüğündeki “Ölüm=Ölüm” (İstanbul, 2001); 22. İskenderiye Bienali (Mısır, 2003); Hafriyat Grubu ile birlikte “10. İstanbul Bienali” (İstanbul, 2007); “Fasa Fiso”, Cer Modern (Ankara, 2010); “Ateşin Düştüğü Yer”, Depo (İstanbul, 2011) yer almaktadır. Sanatçı 1999 yılında Berlin Güzel Sanatlar Akademisi tarafından "meister schuler" ödülünü almıştır.

Juan Botella Lucas’ın 16 Haziran 2012 tarihine kadar Pi Artworks Tophane’de devam edecek olan Yedi Uyurlar (iken) adlı sergisi, Pazar ve Pazartesi hariç her gün 10:30-19:30 saatleri arasında gezilebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT