Kadıköy’de Fantastik Sürrealist Sergi

Kadıköy’de Fantastik Sürrealist Sergi

Tarihler: 04 Mayıs 2017 Perşembe ~ 20 Mayıs 2017 Cumartesi

Yer: Galeri FE

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 4, 2017 ~ May 20, 2017

Fantastik Sürealist eserler üreten Cengiz Gücük’ün 4 yıl aradan sonra Türkiyede gerçekleştirdiğ “Anılarım, Düşlerim, Rüyalarım” sergisi Galeri FE'de açıldı. Resimlerindeki sürrealist algılar, hafif şaşırtmacalar ve şakalar ile seyirciyi içine alan, kullandığı bazı sembol ve simgelerle merak uyandıran Cengiz Gücük’ün resimleri 20 Mayıs’a kadar Galeri FE’de görülebilecek.

Cengiz Gücük, Erol Ünal

Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu mezunu, uzun yıllar Almanya’da yaşayıp üretmiş olan Cengiz Gücük orada kaldığı sürede gerçekleştirdiği bir çok müze ve galeri sergisinin yanında Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletinde “Genç Ressamlar Ödülü”ne layık görüldü.

1965 Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu mezunu, uzun yıllar Almanya’da yaşayıp üretmiş olan 1942 İstanbul'da doğumlu Cengiz Gücük 1965-67 yıllarında Almanya'da Ulm Katedrali'nde "Restoratör" olarak çalıştı. 1971 Almanya Ulm'da Kornhaus'ta sergi açtı. 1972'de Avusturyalı “Fantastik Gerçekçilik" kurucusu Prof. Ernst Fuchs ile çalışmalar yapan sanatçı 1973'de Ulm Müzesinde sergi açtı, 1974'de Almanya'da Wertingen'de sergiye katıldı.Türkiye’ye döndükten sonra 1976'de Taksim Sanat Galerisi'nde, 2002'de Vakıfbank Galerisinde, 2003'de Tolga Eti Sanat Evinde, 2013'de Nis Art Galery'de "Hatıraların Kokusu" ve CRR'de "Zaman" ismini verdiği kişisel sergiler açtı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT