Kadir Akorak - Nocturne

Kadir Akorak - Nocturne

Tarihler: 18 Ekim 2017 Çarşamba ~ 31 Ekim 2017 Salı

Yer: Sanatgezgini Kuruçeşme Galeri

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 18, 2017 ~ Eki 31, 2017

Sanatçı Kadir Akorak 18-31 Ekim 2017 tarihleri arasında ‘’ Nocturne’’ isimli 19. kişisel sergisi ile Sanatgezgini Kuruçeşme Galeri’de sanatseverlerle buluşuyor.

Şiirsel duyular ve yaşantıların ressamı olan Kadir Akorak, eserlerinde iç dünya masallarının tadına varmayı amaçlarken aynı zamanda kendine özgü çizgi ve desenleriyle yaşanmışlıkların ve anıların altını çizer. Sanatçı içinde yoğrulduğu kültürü eski Pera yaşantılarına kendisini de katmasıyla yapıtlarına yansıtır. Eserlerinde bulunan renklerin içindeki sert, keskin ve sınırlı formlar, sanatçının yaşadığı hayatın anlamını anlatırken, mimari yapılardaki estetik ve düzen anlayışı resimlerinde gizlidir. Akorak, güncel sanatın bilinmeyen şok edici primitif şekilleri, form, biçim ve renk özelliklerini eserlerinde kompozisyon ve ifadeyi kuvvetlendirmede çarpıcı bir araç haline getirir. Sanatçı, diğer sergilerinde olduğu gibi ‘’ Nocturne ‘’ İsimli 19. kişisel sergisinde de merkezi perspektifin hakim olduğu kompozisyonlar yerine kuvvetli kontrast etkilerle boyanmış renk yüzeylerini kullanmıştır.

Resimlerinin tümü koleksiyonlara giren ve 2005 yılında Cannes “Art Jonction” Fuarı’na katılan Kadir Akorak’ın yağlı boya resimlerinden oluşan ‘’ Nocturne ‘’ sergisini 18-31 Ekim 2017 tarihleri arasında Sanatgezgini Kuruçeşme Galeri’de ziyaret edebilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT