Karia'lı Kadınlar Fotoğraf Sergisi

Tarihler: 08 Mart 2012 Perşembe ~ 18 Mart 2012 Pazar

Yer: Aznavur Sanat Merkezi Galerisi

Adres: İstiklal Cad. Aznavur Pasajı No:108 Kat.1 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 249 22 10

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 8, 2012 ~ Mar 18, 2012

EROL ÜNAL • JAK KOHEN • NAYİL KABAK • OSMAN YÜZBAŞIGİL

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNDE KARİA'LI KADINLAR FOTOĞRAF SERGİSİ

Karia bölgesinde yaşayan Fotoğraf Sanatçıları Erol Ünal, Jak Kohen, Nayil Kabak ve Osman Yüzbaşıgil Milas Baltalıkapı, Milas köyleri Ekiztaş köyü, Çomakdağ, Kızılağaç, Yatağan Yeşilbağcılar köyü, Bodrum Geriş köyü gibi Muğlanın çeşitli yörelerinden çektikleri fotoğraflar ile "Karia'lı Kadınlar Fotoğraf Sergisi"ni Aznavur Sanat Merkezi Galerisinde 8 Mart 2012 Perşembe günü Saat 18:00'de açıyorlar. Sergi 18 Mart'a kadar sürecek.

"Karia, Menderes Nehri’nden Dalaman Çayı’na, Tavas’tan Kos’a Rodos’a uzanan toprakların tarihte bilinen en eski adıdır. Buradaki antik şehirleri hep Karia'lılar kurmuş. Dünyada ilk kez savaşta miğfer kullanmayı, kalkanlarına kulp takmayı onlar akıl etmiş. Dünyanın ilk kadın amirali Artemisia, tarihin babası Herodot Karia'lıdır. Dünyada ilk müzik yarışması bu topraklarda yapılmış; dünyanın yedi harikasından biri olan Mausoleum bu topraklarda yükselmiştir. Dünyanın ilk kadın direnişçileri de Karia'lı kadınlardır."

"Karia'lı Kadınlar Fotoğraf Sergisi" Karia'lı kadınların fotoğrafları yanında; Karia'lı kadınları ve yöreyi tanıtan panolarla belgesel niteliğinde bir sergidir.

Panolarda Karya’nın "Üç Başlı Ay Tanrıçası" olarak anılan Hekate, Önasya tarihini değiştiren kadın olarak tarih sayfalarında yerini alan Karya Kraliçesi Ada, İlk kadın amiral olarak tarihe geçen Karya Kraliçesi I. Artemisia (Artemis), Kumanda ettiği kendi gemilerini hiç kayıp vermeden kurtardığı için "Bugün erkekler kadın, kadınlar erkek gibi savaştı." denilen Kraliçe Artemisia, Rodos’u dize getiren kadın Karya Kraliçesi II. Artemisia (Artemis), Yüzyıllar boyunca Halikarnas'ta ayakta duran; kocası için yaptırdığı Dünyanın Yedi Harikasından biri olarak sayılan anıtsal mezar, Adına beyaz mermerlerden bir şehir kurulan Stratonike ve Çomakdağlı kadınlar yer almaktadır.

Sergiye gelenler fotoğrafların dışına da, Milas'ın Çomakdağ köyündeki evinde yöresel hediyelik eşya yapıp satan yöresel giysili bir kadın'dan kendi ürettiği ürünler ve bu sergide yer alan fotoğrafların 30x42 cm. tıpkıbasımını satın alabilecekler.

Serginin açılacağı tarih ayrıca Aznavur Sanat Evi'nin kuruluş yıldönümü olması dolayısıyle aynı gün Saat 19:00'da Yeşilçam’ın “Emekçi Yeşilçam Kadınları” Resim Sergisi de açılacak. Sergide sekiz kadın ressamın, Film-San Vakfı bünyesindeki fotoğraflardan yola çıkarak 16 Yeşilçam kadın sanatçılarının yağlıboya tabo çalışmaları yer alacak. Saat 19:20'de Prof. Dr. Güler Ertan'ın Fotoğraf Sunumu, 19:30'da "Sanatçı Kadınlara Plaket Töreni" gerçekleşecek.

Tiyatro-Sinema Alanında; Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Devlet Devrim, Nilüfer Aydan, Nilgün Belgün, Ayla Algan, Semiha Yankı, Deniz Gökçer, Bahar Öztan, Melisa İclal Gürmen'e ve Medya Alanında; Zeynep Eğilmez (Show Tv.), Oylum Talu (Haber Türk), Ceren Bektaş (Bugün Tv.), Duygu Demirdağ (CNN Türk), Zehra Çam (Follow Dergi), Feza Özdemir (Ulusal Kanal)'e plaket verilecek.

"Karia'lı Kadınlar Fotoğraf Sergisi" daha sonraki tarihlerde Londra'da LemonArt'da, Türkiyede Marmaris, Bodrum ve muhtelif yörelerde de sergilenecek.

Sergi Muğla Valiliği, Bodrukm Ticaret Odası, Ortakent Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz, Belediye Fen İşleri Md. Nazire Kabak, Yalıkavak Belediye Başkan Vekili Nevcihan Özcan, Fotoğraf Sanatçısı Abdullah Kırbaş, Cande Yapı Erhan Çoban ve Demyol İnşaat ve Taah. San. Tic. Ltd.Şti sponsorluğunda gerçekleşmektedir.

www.karialikadinlar.blogspot.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT