Karin Cincioğlu - İçgüdüsel Benzeşmeler Sergisi

Tarihler: 14 Mart 2014 Cuma ~ 02 Mayıs 2014 Cuma

Yer: TEB Nişantaşı Özel Bankacılık Merkezi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 14, 2014 ~ May 2, 2014

Sanata kesintisiz desteğini sürdüren TEB Özel Bankacılık; kapılarını bu kez ressam Karin Cincioğlu’nun renkli hayvan tablolarından oluşan “İçgüdüsel Benzeşmeler” başlıklı sergisi için açıyor! Cincioğlu’nun, hayvanları birer karakter gibi izleyip suretleri, cüsseleri ve uyandırdıkları duygularla tuvale aktardığı, 7. kişisel sergisi “İçgüdüsel Benzeşmeler”; 12 Mart Çarşamba akşamı TEB Nişantaşı Özel Bankacılık Merkezi’nde sanatseverlerle buluşuyor.

Sanatçıyı ve sanatını müşterileriyle buluşturma hedefiyle hayata geçirdiği butik sergilere devam eden TEB Özel Bankacılık; bu defa, yaklaşık 25 yıl önce başladığı resim çalışmalarını 1999 yılında kurduğu kendi atölyesinde sürdüren ressam Karin Cincioğlu’nun 7. kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor.

Kişisel sergilerinin yanı sıra çok sayıda karma sergide de yer alan Karin Cincioğlu; hırçın ve hızlı boya kullanımıyla, içten gelen anlatımlarını tuval üzerinde ifade ediyor, böylece eserlerinde bir taraftan konuyu oluştururken, öte yandan resim kendini serbestçe inşa ediyor. Resim sanatının varoluşundan bu yana resmin birinci temalarından biri olan hayvanları, kendi yorumuyla bir kez daha anlatan Karin Cincioğlu’nun eserleri, renklerin etkili kullanımıyla da dikkat çekiyor.

Eserlerinde, boyayı ve renklerin kendi uyumunu, bir araya gelişlerini, özgürce var olmalarını merakla izleme imkanı sunan Cincioğlu; “İçgüdüsel Benzeşmeler” başlıklı sergisi için hayvanların suretlerini, cüsselerini ve hallerini resmetti. Cincioğlu; semboller, kişilikler, iyicil, kötücül her türlü veriyi yüklediğimiz, kızdığımızda, sevindiğimizde isimlerini sıfat olarak kullandığımız sessiz akrabalarımız olan hayvanları birer karakter gibi izleyip tuvale aktardı.

Her resim sanatçısının fırça darbesinin farklı olduğunu söyleyen sanatçı; kendisini ve çalışmalarını “Hayvanlar… Yırtıcı, vahşi, evcil, sevecen, tüm canlılar… Hiçbir şey göründüğü gibi değil aslında. Onlara baktığımızda ne görüyoruz? Ne hissediyoruz? Samimiyet? Dürüstlük? Riyakârlık? Duyarlılık? Aldırmazlık? Hayata bakış açım renkli, umutla dolu her şeye rağmen! Görünen, izleyenin gözündedir asıl. Bakan kişi anlatır, gören kişi yorumlar.” şeklinde ifade ediyor.

TEB Özel Bankacılık’ın ev sahipliği yaptığı “İçgüdüsel Benzeşmeler” sergisi; 12 Mart – 2 Mayıs 2014 tarihleri arasında, hafta içi her gün 11:00-18:00 saatleri arasında TEB Nişantaşı Özel Bankacılık Merkezi’nde sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT