Károly Kós’un Gözünden İstanbul 100 Sergisi Açıldı

Károly Kós’un Gözünden İstanbul 100 Sergisi Açıldı

Tarihler: 10 Şubat 2017 Cuma ~ 01 Nisan 2017 Cumartesi

Yer: Macar Kültür Merkezi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 10, 2017 ~ Nis 1, 2017

“The Architect”, “Stambul” ve “The İnstitution” temalarından oluşan İstanbul 100 Sergisi, 1 Nisan 2017 tarihine kadar Macar Kültür Merkezi’nde sanatseverler tarafından ziyaret edilebilecek. İstanbullular sergide, 100 yıl önceki İstanbul’u bugüne kadar hiç görmedikleri fotoğraflardan görebilecek.

Macar Mimar Károly Kós’un çalışmalarının yer aldığı İstanbul 100 Sergisi, Macar Kültür Merkezi’nde açıldı. 10 Şubat tarihi itibariyle ziyaret edilebilecek sergi, geniş çaplı arşiv çalışmalarına dayanarak hem Macar mimarı, hem Erdel bölgesi Macarlarının önemli bir şahsiyeti olan Károly Kós’u, hem de kısa ömürlü Konstantinopolis Macar Bilimsel Enstitüsü’nün kurucularını ve bursiyerlerini anmayı hedefliyor.

Küratörlüğünü Anthony Gall, Beáta Fabó ve Gábor Fodor’un yaptığı sergi üç temadan oluşuyor. “The Architect” bölümü Károly Kós’un hayatını ve çalışmalarını ele alıyor. “Stambul” bölümü ise Kós’un İstanbul dönemindeki faaliyetlerini tanıtıyor. “The Institution” bölümü de Konstantinopolis Macar Bilimsel Enstitüsü’nün bir buçuk senelik tarihini tanıtmayı amaçlıyor. Sergi, aynı zamanda Türk-Macar ilişkilerinin 20. yüzyıl dönemi ve bununla beraber Károly Kós’un hayatının şimdiye dek pek tanınmayan dönemi hakkında da önemli bir özet sunuyor. Serginin yanı sıra Károly Kós’un “İstanbul” adli kitabı da bu hafta çıkıyor.

Budapeşte Başkent Belediyesi, Balassi Enstitüsü, Budapeşte Başkent Arşivi, Szent István Üniversitesi’nin Ybl Miklós Mimarlık Bölümü, Macar Milli Arşivi, Székely Milli Müzesi ve Kós ailesi serginin açılması için önemli bir destek sağladı. Serginin teknik gerçekleştirmesinde ise Budapeşte Tarih Müzesi, Kiscelli Müzesi, Milli Széchenyi Kütüphanesi ve Başkent Szabó Ervin Kütüphanesiyle de işbirliğine gidildi.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT