Kats Sahne’de Bir Heykel Sergisi

Kats Sahne’de Bir Heykel Sergisi

Tarihler: 12 Mayıs 2016 Perşembe ~ 18 Mayıs 2016 Çarşamba

Yer: KatsSahne

Adres: Müselles Sok. No: 3 Esentepe İstanbul

Telefon: 0212 263 10 63 - 0539 545 21 21

Web: http://www.katssahne.com/

E Posta: info@katssahne.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 12, 2016 ~ May 18, 2016

Alternatif performansların sanat merkezi Kats Sahne 12-18 Mayıs tarihleri arasında Dinçer Güngörür’ün heykel sergisine ev sahipliği yapıyor…

Sanatın her dalına ev sahipliği yapan sanat merkezi Kats Sahne, bu sefer en estetik hali ile karşımıza çıkıyor. 12-18 Mayıs tarihleri arasında Dinçer Güngörür Heykel Sergisi’ne ev sahipliği yapacak olan performans merkezi Kats Sahne; Afyon, Bandırma, Bilecik, Kütahya, Muğla mermerlerinin ve çeşitli bölgelerden elde edilen oniksin kullanıldığı eserleri ve sanatçının ustaca seçip işlediği taş kitlelerinin geldiği son formları sizler ile buluşturuyor.

Saat 11:00 – 18:00 arasında ziyaretçilere açık olacak heykel sergisini ücretsiz gezebilirsiniz.

Dinçer Güngörür Kimdir? 1977 Adana doğumlu, Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü mezunu sanatçının, figürü kullandığı işler ve soyut işleri olmak üzere 2 grup halinde sergileme onun geçmişten bugüne mermer ile olan başbaşa yolculuğunu anlatmak adına yararlı olmaktadır. Taslak eskiz skeç olmadan tamamen taşla iletişime geçerek malzemenin kendisinden ilham alarak eserlerini üreten Dinçer, eserin son halinden öte yaratım sürecinden haz alıyor ve önem veriyor. Sanatçı, heykel çözümlemelerinde figüratif anlayışı benimsemekte ve üretimlerindeki çıkış noktası toplumu oluşturan bireylerdir. Tarihsel bağve kültürel aidiyetin yanı sıra, kişilerin sanatçı üzerinde bıraktığı algısal etkilerde form olarak ortaya çıkmaktadır. Anlatım dili, kütleye bağlı kalınarak sadeleştirilmiş salt formlara ulaşma arayışı olarak açıklanabilir. Çalışmalarında genellikle Afyon, Kemalpaşa ve Marmara mermerlerini tercih eden sanatçı aynı zamanda doğada amorf şekilde bulunan serpantin, oniks gibi renkli ve doğal taşları da kullanmaktadır. Uygulamadaki seçim, sanatçının anlatım kaygısı doğrultusunda belirlenir. Büyük boyutlu uygulamalarda genellikle mermer hem görsel gücü hem de dış koşullara uzun zaman dayanabilmesi nedeniyle tercih edilmektedir.

Minimalizm’e kaçmadan sadeliği yakalayabilen sanatçı yaklaşık 10 yıldır eserlerini çeşitli sergilerde sanatseverler ile buluşturmaktadır.

Kats Sahne Nedir? Kültürel ve deneyimsel aktivitelerin merkezi Kats Sahne, Türkiye’ye yenilikçi bir performans anlayışı getiriyor. 4 ay önce kurulan Kats Sahne, oyunlardan kabarelere, konserlerden workshoplara, kişisel gelişim çalışmalarından atlı okçuluğa kadar bir çok etkinliği bünyesinde bulunduran bir deneyim sunuyor. Kamuran Akkor ve Tiyatro Şenay’ın hayallerini gerçekleştirmek için kurdukları mekan, benzersiz bir sanat projesi niteliğinde.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT