Kayıp Dillerin Fısıldadıkları

Tarihler: 14 Ekim 2010 Perşembe ~ 31 Aralık 2010 Cuma

Yer: Rezan Has Müzesi Sergi Salonu

Adres: Kadir Has Üniversitesi içi, Cibali Fatih İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 533 65 32 - 534 10 34

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 14, 2010 ~ Ara 31, 2010

KAYIP DİLLERİN FISILDADIKLARI

I. Küçükasya Tarihi ve Epigrafyası Sempozyumu kapsamında, Rezan Has Müzesi Sergi Salonu’nda açılacak olan “Kayıp Dillerin Fısıldadıkları” isimli sergi, Anadolu’nun kaybolan dillerinin, insanoğlu için önemini anlatırken, yazının ve dilin toplumlar üzerindeki etkisini gözler önüne seriyor.

M.Ö. II - M.S. VI. yüzyıl tarihleri arasında Anadolu’da ele geçen epigrafik malzemeler ışığında oluşturulan bu sergi, insanoğlunun uygarlaşma sürecini etkileyen kültürel etkileşimlerden dini inanışlara, ticari ilişkilerden, günlük hayatı belirleyen sosyal olgulara değin geniş bir veri sunuyor.

En eski aşk şiirinden Kadeş Antlaşması’na, gladyatör yazıtlarından mezar yazıtlarına, ilk evlilik sözleşmesinden şikâyet içeren mektuplara değin pek çok farklı konuda bilgi sahibi olmamızı sağlayan bu sessiz yazıtlar, geçmişin geleceğimizin aynası olduğunu bir kez daha kanıtlıyor.

İstanbul Arkeoloji Müzeleri başta olmak üzere, çeşitli müze ve koleksiyon sahiplerine kayıtlı eserlerden bir seçki yapılarak hazırlanan bu sergi, yazıt biliminin önemi üzerinde durarak yazının ve gelişiminin bir tarihçesini sunuyor.

14 Ekim 2010 tarihinde açılacak olan Kayıp Dillerin Fısıldadıkları başlıklı sergi, Aralık 2010 sonuna dek, Rezan Has Müzesi Sergi Salonu’nda görülebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT