Kemal Kaya - `Orissa Kabileleri`

Tarihler: 26 Nisan 2010 Pazartesi ~ 10 Mayıs 2010 Pazartesi

Yer: Taksim Sanat Galerisi

Adres: İstiklal Cad. Büyükparmakkapı Sok. No:14 Kat: 3 Beyoğlu İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 252 48 37

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 26, 2010 ~ May 10, 2010

Hindistan “Orissa Kabileleri” Sergisi Açıldı

Ödüllü fotoğraf sanatçısı Kemal Kaya Hindistan’ın Orissa eyaletinde yer alan ve şimdiye kadar çok az fotoğraflanan Orissa kabilelerine ait fotoğraflarını Taksim Sanat Galerisi’nde sergiliyor. 26 Nisan tarihinde açılan sergi 10 Mayıs 2010 tarihine kadar açık kalacak.

Faruk Pekin liderliğinde FEST TRAVEL’ın “Orissa Kabileleri” temalı turu ile Hindistan’ın Orissa Bölgesi’ni gezen ve Hindistan’daki ilkel kabilelerin dilleri, dinleri, kültürleri ve sosyal hayatlarından çok etkilenen Kemal Kaya bu gezide çektiği fotoğrafları ayrıca bir kitapta topladı. Kitapta fotoğraf sanatının önde gelen adlarından Gültekin Çizgen’in de bir sunumu bulunuyor.

Kemal Kaya 1951 yılında İstanbul’da doğdu. 1970 yılından beri eşiyle birlikte dünyayı gezen Kemal Kaya şimdiye kadar 100’e yakın ülkeye seyahat etti. Gittiği gezdiği yerlerde İnsan-Mekan ilişkilerini öne çıkaran tarzda fotoğraflar çeken sanatçının ulusal ve uluslararası birçok fotoğraf yarışmasında ödülleri ve sergilemeleri var.

Sergiye ilişkin yayınlanan “Yaşayan Kabileler” adlı kitabın arka kapağında Osman Demir şöyle diyor: “Yerelin dişi tarafına daha da yaklaşmakta, kadının üreyici ve üretici gücünü izleyiciye farklı bir bölgede başka bir açıdan göstermeyi başarıyor. Aynı zamanda arketipsel simgeleri, işaretleri kabile yaşamı gözüyle bilinçdışının verimli alanından bilincimize taşıyor.”

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT