Kent - Atlas Sergisi

Tarihler: 07 Haziran 2011 Salı ~ 02 Temmuz 2011 Cumartesi

Yer: İlayda Sanat Galerisi

Adres: Hüsrev Gerede Cad. No:37 Teşvikiye İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 227 92 92

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 7, 2011 ~ Tem 2, 2011

İlayda Sanat Galerisi 7 Haziran – 2 Temmuz 2011 tarihleri arasında genç yetenekleri bir araya getirdiği “Kent – Atlas” isimli grup sergisine ev sahipliği yapacaktır.

Sergide Ardan Özmenoğlu, Arzu Oto, Burak Can Öztaş, Can İncekara, Emre Kantaşlı, Mehmet Aslışen, Murat Kösemen, Müge Bilgin, Ozan Oganer ve Yasemin Bayık yer alıyor.

Kente dair izlenim birliğinin bir araya getirdiği sanatçılardan oluşan grup sergi resim ve heykel çalışmalarından meydana gelmektedir. Mimarinin ve kentin sunduğu sembolik anlamlar, tarihsel ve duygusal yük ortak bir birikime dönüşerek sanatçıların temasını oluştur.. Aynı zamanda kent dinamiklerine dair fikir yürütme bir yandan zihin haritaları oluşturma diğer yandan sanatçıların kentle ilişkilerini ve mevcudiyetlerini de açıklama çabası olarak nitelendirilebilir. Kent mekanına ilişkin bakış sanatsal diyaloğu kurarken bu bağlama kaynaklık eden düşünsel süreçlerin görsel dilide şekillendirdiğine şahit oluruz.. Bu zihinsel ilişki kenti fiziksel bir olgudan organik bir yapıya dönüştürerek öznel bir algıyla sanatçıların çalışmalarına yansımaktadır..

Resim ve heykel çalışmalarının bir arada yer aldığı grup sergide kent dinamikleri serginin temasını belirliyor ve içerik, biçimi belirleyen temel unsura dönüşüyor. Bu sergide kente dair fikir yürütme bir yandan zihin haritaları oluşturma diğer yandan sanatçıların kentle ilişkilerini ve mevcudiyetlerini de açıklama çabası olarak nitelendirilebilir.

Bu tema kapsamında Murat Kösemen’in üç boyutlu piktogramları ve Mehmet Aslışen’in foto-gerçekçi billboardları yan yana geliyor. Ayrıca Yasemin Bayık ve Müge Bilgin’in kentin duygusal yükünü işaret eden peyzajları ya da Arzu Oto’nun bu temaya kontrastlıkla bağlandığı doğa görünümleri izlenim ortaklığını akla getiriyor. Emre Kantaşlı’nın ve Can İncekara’nın mekansal önermeleri ve Burak Can Öztaş’ın dinamik yüzey tasarımları sergiyi zenginleştiren diğer unsurlardan. Ve Ozan Oganer’in sergiye zarafet katan dantel heykelleri serginin bütünleyicisi gibi sergideki yerini alıyor.

Kent/Atlas sergisi İlayda Sanat Galerisinde 10 sanatçıyı ve genç öneriler olarak nitelendirilecek çalışmaları bu sergide izleyiciyle buluşturuyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT