Kerem Ozan Bayraktar - Kurallar

Tarihler: 29 Mayıs 2012 Salı ~ 11 Ağustos 2012 Cumartesi

Yer: Nesrin Esirtgen Collection

Adres: İstiklal Cad. No:163 Mısır Apt. Kat 5 D:17 Beyoğlu 34430 İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 243 78 53

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 29, 2012 ~ Ağu 11, 2012

Sanatçının maket, ses ve animasyondan oluşan yerleştirmesi, rüzgar türbinleri, pervaneler ve yerçekimi arasında kapalı devre bir döngü üzerine kurulu. Bayraktar’ın, geçmiş çalışmalarında da yoğun bir biçimde hissedilen bu döngü, bu kez farklı düzlemlere sahip katmanlar arasında kuruluyor. Bu düzlemleri hem medyumun farklılık ve benzerlik üzerinde konumlanan yatay sınırları, hem de yapısal öğelerden anlamın oluştuğu katmana uzanan dikey olanları belirliyor. Sanatçı, farklı temsil sistemleri arasındaki ilişkileri, eşleme, kuvvet ve işlev sorunları çerçevesinde ele alıyor.

“Kerem Ozan Bayraktar’ın çalışmaları düz bir anlatısallık yerine, çağrışımlar yoluyla çalışan bir evrene aittir. İşlerin tümünden geriye garip bir his kalır: Anlamın, uzamın ve olayın askıya alındığı, soğuk ve bedensiz bir his.”

Yağız Özgen

1984 doğumlu Kerem Ozan Bayraktar, ağırlıklı olarak dijital görüntüler, hareketli imajlar ve nesne yerşleştirmelerinden oluşan çalışmalar gerçekleştiriyor. Üç boyutlu bilgisayar modelleri, ölçekli maketler, oyuncaklar, fotoğraflar, gündelik nesneler ve insan figürleri ile sahneler oluşturuyor. Bayraktar, 2007 yılında Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun oldu. Diploma projesi okul genelinde birinci seçildi. Yüksek Lisansı’nı yine Marmara Üniversitesi’nde tamamlayan sanatçı, Resim Bölümü’nde doktora eğitimine devam ediyor. Değişim programı sebebiyle eğitiminin bir yılını Newcastle Üniversitesi’nde sürdürdü. Çalışmaları Pg Art, Aksanat, Siemens Sanat, Galerist ve Gallery Niche (Tokyo) gibi pek çok galeride sergilendi. Pg Art Gallery tarafından temsil edilen sanatçı, İstanbul’da yaşıyor ve çalışıyor.

Pazar-Pazartesi hariç her gün 11:00-18:30 saatleri arası gezilebilir.

Geçmiş Sergiler:
İnci Eviner “Kırık Manifestolar” 17.09.2011 - 30.10.2011
Nesrin Esritgen Koleksiyonu Sergisi “No.1” 08.02.2012 - 28.04.2012

www.nesrinesirtgencollection.com
www.facebook.com/NesrinEsirtgenCollection

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT