Kerem Ozan Bayraktar `Tinnitus`

Tarihler: 05 Ekim 2010 Salı ~ 07 Kasım 2010 Pazar

Yer: Pg Art Gallery

Adres: Cevdetpaşa Cd. No: 15 / 3 Bebek / İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 263 33 90

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 5, 2010 ~ Kas 7, 2010
Kerem Ozan Bayraktar
“Tinnitus”

Pg Art Gallery
5 Ekim - 7 Kasım 2010

Genç sanatçı Kerem Ozan Bayraktar ikinci kişisel sergisi “Tinnitus” ile Ekim ayında Pg Art Gallery’de izleyicilerle buluşuyor.

Marmara Üniversitesi Resim Bölümü mezunu Kerem Ozan Bayraktar, bu sergisinde son dönemde ürettiği dijital fotoğraf çalışmalarını izleyiciye sunuyor. Sanatçı ilk sergisi “Yankı”da olduğu gibi yine sese özgü bir metaforu, tıp literatüründe "kulak çınlaması" anlamına gelen ve sadece hasta tarafından duyulan “Tinnitus”u sergi ismi olarak seçiyor. Tinnitus, aslında nedenleri gayet açık olan bir rahatsızlığın kişide yarattığı "biri benden söz ediyor" tarzındaki batıl duygulara, olmayan bir kişiden söz etmenin yarattığı endişeye ve gerçekliğin arzular tarafından şekillenmesine de göndermede bulunuyor.

Sanatçının fotoğrafları, var olanın ortaya konduğu klasik fotoğraflardan ziyade kurgulanmış sahnelerin, fiziksel kamera ile sanal kameranın kesişiminin ürünü. Çalışmaların temel meselesi de bu kesişime, fantazmagorik bir ötekinin gerçekleştirilmesine ve bunun çöküşüne odaklanıyor. Sanatçının resmettiği bu öteki, ataerkil bakış tarafından üretilmiş, ele geçirilemez ve gizemli bir biçimde tasvir edilen kadın imgesi. Çalışmalar gerek sahnelerin komposizyonları, gerekse gösterge oyunları ile doğanın “sözde” muğlaklığıyla özdeşleştirilmiş bu öteki idealini çökertme yolları arıyor. Sanatçı ötekinin izini fragmanlar halinde sürüyor, ardından çalışmalar arasında tutarsızlıklar yaratarak onun yokluğunu işaret ediyor.

Kerem Ozan bu çalışmalarında, boş ve ürpertici mekanlar içindeki tiyatral donuk figürleriyle resim çalışmalarından devraldığı sessizliği devam ettiriyor.

Kerem Ozan Bayraktar, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Resim Bölümü’nde yüksek lisans eğitimine devam etmektedir.

Sergi Pazartesi hariç her gün 11.00 – 19.00 saatleri arası izlenebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT