Kırılgan Farkındalık- Fragile Awareness` Karma Seramik Sergisi

Tarihler: 09 Aralık 2009 Çarşamba ~ 10 Ocak 2010 Pazar 9 Aralık 2009- 10 Ocak 2010

Yer: Galeri G-art

Adres: Harbiye Mah. Kadırgalar Cad. Küçükçiftlik Parkı Yanı No:3 Maçka / İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 2960876

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 9, 2009 ~ Oca 10, 2010

Seramik sanatındaki kırılganlık ve hayata karşı farkındalık kavramalarının bir arada yansıtıldığı KIRILGAN FARKINDALIK seramik sergisi 9 duyarlı sanatçıyı bir araya getiriyor. Kendi alanlarında başarılarını kanıtlamış olan ve özellikle çocuklar için bir şeyler yapabilmek isteyip, bunun için en uygun sanat mekanı olan (tüm sergilerinin galeri gelirinin tamamını AÇEV-Anne Çocuk Eğitim Vakfı-‘e bağışlayan ) Galeri G-art’ı seçen Alev Araslı, Asuman İnan, Ayla Yüce, Nazlı Karataş, Mehmet Kutlu, Reyhan Gürses, Sara Aji, Toygan Eren ve Xenia Kravchenko’ nun katılımlarıyla bu özel sergi oluşturuluyor.

Sanatçılar bu hislerini bir de şöyle dile getiriyorlar:

´Aslında kendimizin –“ben’liğimizin”- bile farkında olmadan yaşıyoruz çoğu zaman. Saatler günleri, günler ayları, aylar seneleri kovalıyor bu kargaşa içinde. Bir de bakıyoruz ki saçlarımıza aklar düşmüş. Bir “an” için durup, “o an” a bile baksak şaşırıyoruz. Hele hele geçmişe bakmaya çoğumuzun kalbi veya vicdanı dayanmıyor.

Albert Einstein, "Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir" diyerek kayıtsız seyirci olanın en az kötülük yapanlar kadar suçlu olduğunu ima etmiştir.

“Öz benliğimize” veya çevremizde olup bitenlere farkında olupta bir aksiyona geçemediğimiz zamanlar ise daha da vahim. İşte bu farkında olup ta görmemezlikten gelmek insanoğlunun kendi yaşam savaşı içinde çok çabuk kayıtsız kalabilmesindendir. Sanatçıların duyuları ise diğer insanlara göre daha kuvvetlidir. 5 duyusunun dışında 6.ıncı duyusu ile eserlerine ruh katan sanatçılar kendi “ben”liği ve de çevresindeki insanlar, olaylar, canlılar ve de cansızlardan beslenerek eserler yaratır. Duyarsız ve kayıtsız kalan sanatçının işleri de donuk ve de ruhsuz olur. Sanatçıların AÇEV (Anne Çoçuk Eğitim Vakfı) yararına düzenledikleri “Kırılgan Farkındalık” adlı karma seramik sergisindeki bu hassasiyeti ve duyarlılığı ancak yine dikkatlice izleyen gözümüz görebilecektir.´

Sergimiz 9 Aralık 2009 – 10 Ocak 2010 tarihleri arasında, pazartesi dışında her gün 11:00-20:00 saatleri arasında gezilebilir.

Her sergide olduğu gibi bu serginin galeri gerinin tamamı AÇEV’e bağışlanacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT