Koku Rotası

Tarihler: 13 Kasım 2016 Pazar ~ 13 Kasım 2016 Pazar 13 Kasım 2016 05:00

Yer: Bienal Mekanları

Ücret: 1. Kategori - 45.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 13, 2016 ~ Kas 13, 2016
3. İstanbul Tasarım Bienali, tasarım rotaları ile İstanbul’un iki yakasında bulunan 6 bölgedeki atölye, mağaza ve üretim alanlarının farklı medyumlar kullanarak yazdıkları “tasarım hikayelerine” tanıklık ediyor.

Tarih boyunca, kent ve kentsel yaşam insanın tasarımı olarak gözükse de günümüzde, insanı yeniden tasarlayan kenttir. “Türümüzün Tasarımının Arkasındaki Görünmeyen Kod: Koku” rotasında Dolapdere bu kavramsal çerçevenin ana hattını oluşturuyor. 

Yolculuğumuzda, açıp kapamanın mümkün olmadığı tek duyu olan koku, kenti algılayış biçimimiz ve kent deneyimimiz üzerindeki etkisini anlamak için bir pusula olarak kullanılıyor. Bunun için Dolapdere’deki semt pazarları, çarşılar, farklı meslek kolları etrafında kümelenen yaşam mekanlarından yararlanılıyor.

Pusulada olarak kullanılacak koku kodları, gece - gündüz yürüyüşü ile deneyimlenilerek, görünenin arkasındaki görünmeyenin bizlerde canlandırdığı duygu, bireysel deneyimler bir nevi birer tılsım gibi koku ile anlatılmaya çalışılıyor.

Cansu Şekular, 2. İstanbul Tasarım Bienali’nden beri İstanbul içinde ve çevresinde Koku Yürüyüşleri tasarlıyor ve gerçekleştiriyor. Bu yıl da, 3. İstanbul Tasarım Bienali’nin kavramsal çerçevesine uygun bir koku yürüyüşü tasarlayarak, bienal ziyaretçilerinin  3. İstanbul Tasarım Bienali temasını farklı bir şekilde algılamasını Koku Yolculuğu ile sağlamayı amaçlıyor.

Tarih: 13 Kasım 2016 Pazar (12 Kasım’ı 13 Kasım’a bağlayan gece)
Saat: 05:00-10:30
Buluşma Yeri: Ramada Plaza İstanbul City Center Lobisi  Tur Kapasitesi: 10 Kişi

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT