Köprüden Köprüye- Emine Akbucak, Tristan Zilberman

Tarihler: 21 Kasım 2013 Perşembe ~ 12 Aralık 2013 Perşembe

Yer: Od'A-Ouvroir d'Art

Adres: Çukurluçeşme Sok. No: 7 Parmakkapı Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 25 36 / 292 00 01

Faks: 0212 252 70 24 / 244 56 79

Web: http://http://www.sp.k12.tr/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 21, 2013 ~ Ara 12, 2013

Sainte Pulchérie Lisesi Fransız fotoğraf sanatçısı Tristan Zilberman'a okulun sanat galerisinde bir sergi açma teklifinde bulunduğunda, Zilberman bir kaç aydır bir köprü hikayesi üzerine çalışıyordu: Eski bir asma köprünün rehabilitasyonu ve bu köprünün Himalaya yaya köprüsüne dönüştürülmesiyle ilgili bir foto röportaj... Bu çalışma ile Boğaz'ın ve Haliç'in farklı yakalarına kurulmuş, iki kıtayı birbirine bağlayan köprüleriyle İstanbul arasında bir bağ kurmamak mümkün mü? Doğu ile Batı arasında, iki halk ile iki kültür arasında, modern köprüler, eski ve efsanevi köprüler arasında...

Emine Akbucak ise, Pont Neuf'ü anımsadı. Ile de la Cité yakınlarında, Seine Nehri'nin üzerindeki bu köprü, Paris'in 5. Bölgesi'nde, Dauphine sokak, 10 numaralı dairesine çok yakın bir konumdaydı. Akbucak, iki yaka arasındaki zorunlu geçişi, Paris'te yaşadığı her gün kullanmıştı. Bu nedenle Pont Neuf, fotoğrafçının ilham kaynağı oldu. Sanatçı, köprünün altına yansıyan mevsim renkleriyle, kıyılarındaki değişken renklerle ve aynı zamanda suyun hareketleri, kabarma ve çekilmesiyle ilgilendi. Böylelikle, Ile Saint Louis ve civarındaki semtler, su temalı fotoğrafların deneyimlendiği mekanlar haline geldi. 10 yılı aşkın süredir devam etmekte olan bu çalışma, yeni köprülerle, özellikle de İstanbul'un köprüleriyle zenginleşti.

İlham kaynağı olarak köprüler sanatın her alanında tükenmeyen bir konudur. İki yaka, iki coğrafi bölge arasındaki bir yapının ötesinde köprü, bağı da temsil eder. İki yakayı birleştirerek sınırları ortadan kaldırır, rastlantılara ve aktarıma olanak sağlar. Sembolik olarak geçişi temsil eder.

Köprüden Köprüye, bir zorlukla yüzleşmek, bilinmeyeni, ötekini ve ötesini tanımaya yönelmektir. Bir geçiş ritüeli olarak, değişim ve dönüşümü simgeler. Bir durumla, bir diğeri arasındaki kırılmaya işaret eder.

Fotoğraf sanatçıları Emine Akbucak ve Tristan Zilberman, bizleri aynı temaya iki özgün bakış açısıyla yaklaşmaya davet ediyor.

Bu sergide, İstanbul Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Müzikolog Dr. İlke Boran tarafından köprü temalı bir ses tasarımı gerçekleştirilecektir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT