Korhan Karaoysal - Deus Ex Machina

Tarihler: 23 Kasım 2012 Cuma ~ 30 Aralık 2012 Pazar

Yer: Amerikan Hastanesi Sanat Galerisi

Adres: Güzelbahçe Sok. 20. Nişantaşı Şişli İstanbul

Telefon: 0212 444 37 77

Web: http://http://www.amerikanhastanesi.org

E Posta: info@amerikanhastanesi.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 23, 2012 ~ Ara 30, 2012

Amerikan Hastanesi Sanat Galerisi “Operation Room”, 23 Kasım-30 Aralık 2012 tarihleri arasında, Korhan Karaoysal’ın son dönem çalışmalarını bir araya getirdiği “deus ex machina” adlı sergisine ev sahipliği yapıyor. Sanatçı, temsil kavramı üzerinden bireye, aileye ve topluma yönelttiği bakışını, farklı teknik ve tavırla ürettiği fotoğraflarla izleyici karşısına çıkarıyor. “deus ex machina” sergisi, Pazar günleri hariç 10:00-19:00 saatleri arasında gezilebilecek.

Korhan Karaoysal, Operation Room Sanat Galerisi'ndeki solo sergisinde, üzerinde çalışmaya devam ettiği fotoğraf serilerini bir arada sergiliyor.

Fotoğrafçının; ailesini, yakın çevresini ve yaşadığı çevreyi fotoğrafladığı 'deficient insight/eksik içgörü' ve 'mahalle: beylikdüzü/neighbourhood: beylikdüzü” başlıklı çalışmaları, kamusal alandaki çeşitli toplantıları konu alan 'ceremonies, celebrations, meetings/törenler, kutlamalar, mitingler' serisinden fotoğraflar, Sabancı Üniversitesi Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı yüksek lisans bitirme projesi olan 'Faça/Facade' isimli tipolojik portre serisi ve yakın dönem bazı fotoğrafları “deus ex machina” isimli sergide izleyici karşısına çıkıyor.

Sergiyi oluşturan fotoğraflar teknik ve üslup farklılıklarına rağmen tekrar eden imgelerle ve peşine düşülen ortak kavramlarla izleyiciyi aralarındaki bağlantının izlerini sürmeye davet ediyor.

Fotoğrafçının yakın çevresinden veya kamusal alandaki çeşitli toplantılardan fotoğraflar, bireye, aileye ve topluma yönelen ortak bir anlama isteğinin sonucunu ortaya koyuyor.

Orhan Cem Çetin'in sergi için özel hazırlanmış kataloğun sunuş metniyle ön plana çıkan 'deus ex machina' kavramı ve sergi başlığı, hayatın içinden sahnelerle, ailenin, bireyin ve toplumun geldiği noktalarda beklenen adalete; anlama ve aydınlanma isteğine işaret ediyor.

Orhan Cem Çetin sunuş metninde fotoğrafçı ve çalışmaları için: “Hayatın askıya alındığı, nefeslerin tutulup -bize yetecek kadar olsun- mucizenin beklendiği anları kayıt altına alır. … Hayatın akışındaki bu farketmek istemediğimiz, aynı nedenle kısacık geçen duraksama anlarını allayıp pullamaz, kendisi başka bir mertebedeymiş gibi hoyratça davranmaz. Kader birliği içinde, sessizce hatırlatır, bizle birlikte anlamaya çalışır sadece.” diye yazıyor ve ekliyor: “Korhan'ın işleri şunu der: Bekleme. Mucizeyi beklemek, onu imkânsız kılar. Tanrı, yani huzur, bir makinenin içinden çıkmayacaktır. Bu bir fotoğraf makinesi bile olsa.”

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT